Legea care permite construirea hidrocentralelor în ariile protejate, promulgată de Iohannis

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nouă hidrocentrală ar putea fi ridicate în arii naturale protejate. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite continuarea investiţiilor deja demarate. Unele au fost blocate de ani buni în instanţă de activiştii de mediu. Şantierele vor fi redeschise pentru că hidrocentralele au fost declarate vitale pentru securitatea naţională. 

Pe lista celor nouă investiții se află și două hidrocentrale construite în Defileul Jiului, care este arie naturală protejată. Salba de centrale pe apă a înghițit deja peste 170 de milioane de euro.

Diana Speretoiu: reporter Observator: „Hidrocentralele Dumitra și Bumbești, care se află în Defileul Jiului, sunt două proiecte care ar putea fi deblocate odată cu promulgarea acestei legi.Deși investițiile sunt aproape gata, n-au apucat să fie puse în funcțiune, pentru că lucrările au fost abandonate încă din 2017.”

În cel mai optimist scenariu, șantierele ar putea fi redeschise la începutul anului viitor. Odată gata, centralale ar putea aprinde becul în 200.000 de case.

Cosmin Popescu: preşedintele Consiliului Judeţean Gorj: „Amenajarea Bumbeşti – Livezeni este de importanţă strategică. Deja Hidroelectrica a contractat firma care trebuie să facă studiul de impact. Este în linie dreaptă.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: