Legea care prevede că MIPE preia activitatea unor direcţii privind Programele Europene, promulgată

Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook / Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 170/2022 privind aprobarea unor măsuri pentru consolidarea capacităţii administrative a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene de gestionare a programelor operaţionale pentru perioada de programare 2021 – 2027. Actul normativ prevede preluarea la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a activităţii, structurii şi personalului Direcţiei Generale Programe Europene Capacitate Administrativă şi ale Direcţiei Generale Program Operaţional Regional, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Totodată, este înfiinţată în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Direcţia Asistenţă Gestionare Programe Operaţionale Regionale cu atribuţii în coordonarea la nivel naţional a programelor operaţionale regionale pentru a asigura buna funcţionare şi implementarea acestora.

Şeful statului a mai promulgat legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, şi pentru stabilirea unor măsuri bugetare.

De asemenea, preşedintele Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: