Skip to content
Politică

Aleșii au votat. Ce se întâmplă cu legea care prevede reducerea preţului de vânzare a locuinţelor ANL către chiriaşi

Aleșii au votat. Ce se întâmplă cu legea care prevede reducerea preţului de vânzare a locuinţelor ANL către chiriaşi

Astfel, Camera Deputaţilor a aprobat miercuri proiectul de lege care vine în ajutorul chiriașilor, cu 234 de voturi „pentru”

Mai mult, proiectul are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, referitor la modalitatea de calcul a valorii chiriei lunare, precum şi a valorii de vânzare a locuinţei. Astfel, chiria se stabileşte anual de către autorităţile administraţiei publice locale şi va acoperi cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii, recuperarea investiţiei, în funcţie de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale, precum şi o cota de maximum 1%. Cota de maximum 1% se aplică la valoarea de înlocuire a locuinţei, stabilită conform normelor metodologice.

Totodată, se prevede diminuarea coeficientului de ponderare aplicat valorii de vânzare de la 1,40 cât este în prezent, la 1,00 pentru municipiul Bucureşti.

Proiectul pentru modificarea Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe a fost iniţiat de senatorul Ioan Ghişe, informează Agerpres.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *