Skip to content
Puterea Știrilor Video

Legea cu toleranță ZERO pentru criminali și violatori. Florin Roman: Ți-a dat judecătorul 25 de ani pentru că ai ucis cu sânge rece, stai 25 de ani la pușcărie

Facebook/ Florin Roman

Liberalul Florin Roman a fost invitat în studioul Puterea Știrilor, unde a vorbit, printre altele, despre proiectul legislativ ce vizează imposibilitatea liberării condiționate pentru unele categorii de deținuți. Concret, proiectul legislativ ce a trecut de Camera Deputaților, stipulează că nu mai pot fi eliberați condiționat deținuții condamnați pentru fapte precum: omor, viol și pedofilie. Florin Roman este inițiatorul acestui proiect legislativ.

“Aici eu sunt inițiatorul acestei legi și am avut o consecvență, pornind de la abrogarea recursului compensatoriu, până la intervențiile legislative necesare și după acest moment. Practic, după cazul de la Mehedinți, unde un criminal cu 5 crime la activ ajunge în fața Comisiei de Eliberare Condiționată de la penitenciar, unde i se punctează așa-zisele calități excepționale și acel om este eliberat de magistrați în baza propunerii comisiei de la penitenciar.

Eu am intervenit exact în punctul pe care îl consider nevralgic, pentru ca astfel de anomalii să nu mai apară. Adică, pur și simplu, interzic criminalilor, violatorilor, tâlharilor, pedofililor, celor care agresează sexual copii și urmează decesul copiilor în urma agresiunii sexuale, să mai beneficieze de eliberare condiționată. Adică nu te mai poți duce la acea comisie. Iar dacă nu te mai poți duce la acea comisie, ți-a dat judecătorul 25 de ani pentru că ai ucis cu sânge rece, stai 25 de ani la pușcărie, nu mai ieși.

Eu timp de 4 ani am ținut această agendă publică în Parlament pe tema asta. Am și alte inițiative legislative care înăspresc pedepsele. De exemplu un alt proiect care se apropie de votul final e cel referitor la detenție pe viață pentru cei care omoară polițiști în misiune. În Statele Unite, dacă ai omorât un polițist, e o infracțiune federală pedepsită cu închisoare pe viață. Acest proiect se apropie și el de adoptare. Eu am creat atunci un pachet, deci practic am depus 5 legi după modelul sârbesc, unde o tânără de 15 ani a fost răpită și violată, cum am avut acea situație tragică de la Caracal. Practic, în Serbia, prin introducerea legii “Alexandra”, s-a introdus detenție pe viață pentru criminali, violatori și tâlhari. Acum, împreună cu colegii din PNL, periem tot Codul Penal”, a spus Florin Roman, la ”Puterea Știrilor”.

Amintim că agresorul de la Dârvari care a incendiat o adolescentă de 17 ani a ajuns din nou după gratii. Anterior, Ion Turnagiu a fost condamnat la 90 de ani de închisoare pentru cinci infracțiuni de omor, dar, după 25 de ani petrecuți în spatele gratiilor, a fost eliberat anul trecut în baza recursului compensatoriu, promovat de Tudorel Tudor, fostul ministru al Justiției din Guvernul Viorica Dăncilă.

1 comentariu la “Legea cu toleranță ZERO pentru criminali și violatori. Florin Roman: Ți-a dat judecătorul 25 de ani pentru că ai ucis cu sânge rece, stai 25 de ani la pușcărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *