Skip to content
Politică

Legea dării în plată, efecte-surpriză la prețurile apartamentelor

Aplicarea controversatei Legi a dării în plată, a produs o serie de efecte surprinzătoare în ceea ce privește prețul apartamentelor.

Astfel, prețul mediu cerut pentru apartamente, fie ele noi sau vechi, a scăzut în luna mai cu 1,4%, până la 1.002 euro pe metru pătrat util, faţă de 1.016 euro pe metru pătrat la finele lui aprilie, potrivit B1.ro

Chiar și așa, prețurile sunt cu 8% mai mari decât în perioada sumilară a anului trecut (928 de euro pe metru pătrat). Intrarea în vigoare a Legii dării în plată pare să fi avut efectul cel mai puternic în Brașov, pe când în București și Cluj-Napoca piaţa nu a reacţionat încă.
Mai mult, în București, prețul unui metru pătrat a crescut de la 1.121 euro la 1.126 euro, valoare cu 6,6% mai mare decât cea valabilă la sfârşitul lui mai 2015. Prețul mediu cerut pentru apartamentele noi a rămas constant, dar cel pentru locuințele vechi a crescut cu 0,7%.
Totodată, în Brașov, prețul mediu a scăzut de la 923 de euro pe metru pătrat în aprilie, la 915 euro pe metru pătrat în mai, cu 7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Apartamentele din blocurile vechi s-au ieftinit cu 0,2%, iar cele din blocurile noi au scăzut cu 4,8%.
Pe de altă parte, în Cluj, prețul a crescut cu 0,9%, la 1.209 euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi s-au scumpit cu 1,2%, iar la cele noi au crescut cu 0,8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *