Skip to content
Opinii & Analize

„Legea era el, Traian Băsescu. Când am înţeles asta, am decis să mă retrag”. Și totuși, de ce nu ați decis să vorbiți ?

Ochii dați peste cap ai Adrianei Săftoiu și oftatul către amintiri cu iz de Cotroceni nu mai impresionează nici măcar pe  novicii în politică. Apelul doamnei la onestitate și la un destin tragic (prins între Băsescu și servicii), însă, poate să îngrețoșeze pe foarte mulți. Și asta pentru că Adriana Săftoiu decide să sfideze orice normă a bunului-simț – precum și memoria colectivă a celor care am mai fost pe aici, prin România, în ultimii 10 ani – în numele unei sinecuri pe care visează să o obțină de la PNL la următoarele alegeri locale.

Înscrierea numelui acesteia pe chestionarele de testare a notorietății lansate spre studiu de către liberali vine la pachet cu o nouă serie de acuze / dezvăluiri sau oricum s-ar intitula tragicele frazări ale doamnei Săftoiu din ultimele zile. După ce și-a construit notorietatea prin plămădirea imaginii unui om care a aruncat România în cea mai cumplită antagonizare post-decembristă, doamna Săftoiu se visează primăriță, tot prin scormonirea unui trecut ce nu îi face cinste în nici un fel. Și asta pare că ar confirma zvonistica ce o plasează în cercurile marginale ale onoarei, fie ea de moment sau de conjunctură politică. Căci altfel cum s-ar putea explica apetența pentru senzațional, pentru mistificări dramatice ale unor momente în care ilustrul consilier prezidențial avea o grămadă de opțiuni? Totuși, vocația de erou pe care și-a descoperit-o în ultima perioadă ar fi trebuit să o însoțească de la bun început.  Veche practicantă în ale comunicării, doamna Săftoiu, captivă în relația sa cu președintele, nu ar fi trebuit să aștepte aproape zece ani pentru a face dezvăluiri. Cum nu există un termen de prescriere, apelul la adevăr l-ar fi putut face prin intermediul colegilor din presă.

Or, nu! Doamna a hotărât să meargă pe burta politică un timp, să creeze senzație publicând o carte ce nu ii face onoare și, de curând, să își croiască drum către o primărie despre care nu știe nimic și tot nimicul o recomandă. Devine, însă, un personaj periculos, în lumina faptului că publică elemente ce țin de relația confidențială dintre omul politic și consilier. Mai ales că nu există vreo scuză pentru asta – dacă ar fi fost mânată de o sfântă indignare, ar fi publicat toate acestea atunci, când România era în mâinile omului care o prigonea.

Celebritatea doamnei derivă, însă, nu doar din apetența pentru dezvăluiri din culise, ci și dintr-un lung și sinuos drum printre formațiunile de dreapta, drum în spatele căreia nu pare să fi lăsat nimic.

Iar în toată această conjunctură, veleitățile de analist / consultant / formator de opinie pe care Săftoiu vrea să le alăture renumelui de politician mediocru nu ii dau nici cel mai mic indiciu despre vremurile în care România a intrat, cu clasa ei politică, cu tot. Pentru că, dacă s-ar fi oprit măcar o clipă și ar fi privit în jur, poate că s-ar fi dumirit că România întreagă pare să își rescrie discursul. Vremea politicienilor plămădiți chiar de mânuțele doamnei pare să fi trecut. Nu mai este loc pentru cel care înjură mai tare, pentru cel care scuipă mai mult venin pe cei de lângă el sau pe cei din propriul lor trecut. Cu atât mai puțin o astfel de imagine se va înscrie în rândul preferințelor electoratului de dreapta din București. Am avut un primar care a hăhăit, a înjurat, a scuipat și și-a dat apoi fesul pe spate din calitate de președinte al României și nu cunosc prea mulți bucureșteni care să își aducă aminte cu plăcere de mandatul lui. Așadar, o validare de candidatură cu numele Săftoiu nu va face decât să netezească drumul PSD-ului pentru a înhăța primăria Bucureștiului fără prea mari dificultăți.

Se pare că și în cazul doamnei se aplică proverbul cu lupul care își schimbă părul, dar năravul ba, căci, dincolo de galbenul liberal, iese la iveală coloritul băsist ce încă îi curge prin venele.

Și, așadar, lăsând în subsidiar întrebarea „Ce are doamna cu primăria?”, ar fi bine să ne răspundă la dilema dată de tăcerile din vremurile în care o bucată mare de România se lupta cu abuzurile aceluiași Băsescu pe care ea îl înfierează acum. Mai mult: cred că doamna Săftoiu avea în agenda sa de consilier de media al Președintelui României numerele de telefon din niște redacții și mai ales ale unor oameni  care ar fi primit-o cu mare drag în rândurile luptei împotriva sistemului pe care ea l-a cunoscut și, în parte, l-a creat.

Din nefericire, doamna a tăcut atunci, dar vorbește acum, riscând să aducă un sentiment de dezgust chiar în rândul votanților liberali. Căci doamna Săftoiu ar trebui să știe că bucureștenii au o memorie mai bună decât ar crede și, mai ales, au o apetență redusă pentru a înghiți cameleoni politici. Căci despre broaște nici nu poate fi vorba… Aia e altă poveste, pe care domnia sa o cunoaște îndeaproape, nu-i așa?

6 comentarii la “„Legea era el, Traian Băsescu. Când am înţeles asta, am decis să mă retrag”. Și totuși, de ce nu ați decis să vorbiți ?

 1. O corectie bine venita la adresa acestei asa zise doamne Saftoiu. Sa fimseriosi, e o nulitate, o imorala si o profitoare perversa.

 2. DEBASIFICAREA, inseamna aprecierea lui Basescu la adevarata lui valoare!

  DACA vor mai exista fani Basescu si dupa ce vor cunoaste adevarurile de mai jos, pe care nu le-au cunoscut despre acest individ numit Basescu, atunci acei romani, sa fiu iertat, inseamna ca sunt IDIOTI irecuperabili!

  Basescu a fost RAUL ce s-a infatisat ochilor si mintii in ambalajul BINELUI!

  Pentru a-i prosti pe cei insetati de Dreptate, dar cu o dotare intelectuala mai redusa, s-a prefacut in luptator anticoruptie, si a cautat in societate personaje cu oarece „pete”, dar cu o mare expunere publica (moguli), pe care le-a plasat in opozitie cu el, iar pupincuristii lui au trecut la macularea acestora, concomitent cu inaltarea de ode acestui hahait, pe care il prezentau ca pe un „patriot” care lupta cu cei ce „sug sangele poporului”!
  In aceasta actiune de pacalire a celor de buna credinta, Basescu a primit un „ajutor” nesperat chiar de la infecta clasa politica, din care si el face parte, si pe care romanii o detesta cu toata scarba posibila!

  Pe Basescu nu-l interesa nici Romania si nici lupta anticoruptie! Era interesat doar sa-si elimine sau sa-si ridiculizeze adversarii politici, folosindu-se de institutiile Statului, si sa pozeze in mare politician!

  Daca l-ar fi interesat lupta anticoruptie, nu avea cum sa ignore „O solutie anticoruptie, infailibila!”, care i-a fost transmisa cu Scrisoarea Nr.86/04-01-2005, si careia nu i-a raspuns timp de ..10 ani!

  Aceasta Solutie ar fi facut ca totul sa functioneze NORMAL in Romania, si in primul rand Justitia, fara a fi nevoie ca cineva sa se considere „zeul” care ii da ..independenta!

  Daca il interesa romanii, in 2010 nu aplica Solutia lui criminala de taiere a ratiei de subzistenta pentru sute de mii sau milioane de romani, atata timp cat eu i-am oferit o Solutie alternativa, umana si rationala, cu Scrisoarea Nr.14.963/12-07-2010.

  Daca l-ar fi interesat Romania si romanii, s-ar fi folosit de experienta Legii maghiare in domeniul retrocedarilor, si nu ar fi pritocit impreuna cu Monica Macovei, si n-ar fi promulgat Legea 247/2005, cea mai criminala si tradatoare Lege la adresa Romaniei, care a produs cel mai mare jaf in avutia Tarii, si cu precadere in cea a Transilvania!

  Daca l-ar fi interesat Romania si romanii, nu putea sa fie atat de IRESPONSABIL si de NESIMTIT, incat sa nu dea curs solicitarii de a media, impreuna cu conducerile fortelor politice care au intrat in Parlament, in dec.2012, modificarea Legii 35/2008 ( pe care o realizasem eu de la A la Z!), astfel incat Parlamentul sa fie mai mic cu 117 membri, sa fie evitate alegerile partiale pe toata durata legislaturii, si sa fie exclus TRASEISMUL parlamentar!
  Aceasta solicitare i-am facut-o cu Scrisoarea Nr.26.209/27-12-2012.

  Daca l-ar fi interesat Romania si romanii, ar fi ales „lumea” pe care el o credea mai buna dintre cele doua pe care i le-am prezentat cu Scrisoarea Nr.6009/10-04-2014, si care in acest an, 2015, va fi prezentata oamenilor din intreaga lume, precum si conducatorilor nostri, Iohannis, Ponta, Gorghiu si Blaga, cu TEXTUL „O alegere imperativa, si vital-necesara, pentru Lumea Mileniului III”, ce poate fi citita pe blogspotul http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, sau pe Grupul public „Alianta Anti-Mafia”, de pe Facebook!

  Acesta este Basescu, monstrul uman si sarlatan de inalta clasa, care i-a prostit pe o buna parte dintre romanii insetati de dreptate, cu circul lui ieftin si comportament de maidan!

  Cei ce vor mai fi FANII acestui monstru nesimtitor, Basescu, si dupa ce vor
  cunoaste aceste lucruri, sunt — fara suparare — idioti irecuperabili!

 3. O analiza corecta, completa si pertinenta a doamnei Mireanu. Cu o singura exceptie in opinia mea. Si nu referitoare la personajul insalubru descris, purtand numele Saftoiu (el sau ea nici nu ar conta!), ci la o apreciere referitoare la bucuresteni si memoria lor. Nu, doamna Mireanu, nu fiti sigura ca bucurestenii stiu sa voteze ! Ba dimpotriva, as spune eu. Nu va dau argumente la aceasta afirmatie a mea. Doar niste nume. Halaicu, Lis, Basescu, Videanu. Ajung numele astea ??? Ca daca trecem la sectoare, e mai grav. Deci, nu va bazati pe ideea ca bucurestenii nu pot alege Saftoiu. Ca, la o adica, pot !

 4. rizoaicad.argess, dovedești prin acest comentariu a fi chiar mai grețos decât fecioara neprihănită despre care se vorbește acum după cele postate contra Președintelui Traian Băsescu. Sperăm să mai dea odată de pământ cu ei toți, cei care continuă să-l muște de locul unde nu au reușit să pupe pentru a se pricopsi și ei între 2004 și 2014 ….

 5. Are perfecta dreptate rizoaicad, numai ca „pentru realizarile sale ” basescu s-a folosit de foarte multe personaje, aflate astazi in partidul prezidential, in institutiile de forta ale statului, samd . Vreau sa va reamintesc ca dorinta basescului de a crea un mare partid liberal inca din 2005 s-a materializat in anul 2014 iar adevaratii liberali , vezi Tariceanu, au fost dati la o parte … Practic, basescu conduce Romania prin noul partid liberal si actualul presedinte !!! In rest, numai de bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *