Skip to content
Politică

Legea insolvenței persoanelor fizice, inițiată de Ana Birchall, a fost votată

Legea insolventei persoanelor fizice, initiata de deputatul PSD Ana Birchall, a fost votata miercuri, 20 mai, in plenul Camerei Deputatilor, cu 309 voturi pentru, zero voturi impotriva si trei abtineri, dupa ce, marti, proiectul a primit raport favorabil de adoptare in Comisia juridica.

În acest context, prin intermediul unui comunicat de presă, Ana Birchall a subliniat că Legea insolvenței persoanelor fizice este “echilibrată, întrucât nu favorizează nici debitorul, nici creditorul”, ci oferă un sprijin real tuturor românilor de bună-credință care s-au îndatorat și care nu din vina lor au ajuns într-un necaz financiar.

“Legea insolvenței persoanelor fizice care a fost votată astăzi în Camera Deputaților protejează românii, debitori de bună-credință, sufocați de datorii, care astfel nu vor mai sta cu frica în sân că vor fi executați silit sau că vor rămâne pe drumuri, pierzându-și bunurile. Astăzi, prin votul nostru, demonstrăm prin fapte că ne pasă de cei aflați în necaz, oferindu-le o speranță și o șansă ca viitorul lor și al familiilor lor să nu fie amanetat”, a declarat deputatul social-democrat.

Totodată, Ana Birchall a ținut să mulțumească parlamentarilor, Guvernului, reprezentanților instituțiilor care au contribuit la definitivarea textului legii, reprezentanților ONG-urilor și mass-media pentru susținerea proiectului insolvenței persoanelor fizice.

“Mulțumesc colegelor și colegilor care au semnat alături de mine acest proiect de lege, tuturor specialiștilor, în special de la Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, tuturor colegilor din comisiile care au avizat favorabil acest proiect de lege. Mulțumesc Guvernului și premierului Victor Ponta pentru susținerea acestui proiect de lege, fiind singurul proiect de lege privind insolvența persoanelor fizice avizat și susținut de un guvern în ultimii 25 ani. Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc reprezentanților mass-media pentru sprijinul acordat în promovarea acestui proiect de lege. Fără sprijinul dumneavoastră nu am fi ajuns aici, ca o lege așteptată și cerută de atâția ani să poată fi votată astăzi în Parlamentul României”, a adăugat Ana Birchall.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *