Skip to content
Politică

Legea lui Dragnea, contestată de senatorul PNL Dan Marian

Copreşedintele PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă că proiectul de lege care incriminează „defăimarea socială”, iniţiat de liderul social democrat Liviu Dragnea, pleacă de la „convingerea PSD că alegerile prezidenţiale au fost pierdute de Ponta şi câştigate de Iohannis pentru că a existat comunicarea prin reţelele de socializare”.

PNL a reuşit să oprească adoptarea acestei legi, cel puţin pentru o săptămână, dar pe această cale vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la ce ar putea să se întâmple prin adoptarea acestei legi. PSD şi Dragnea încearcă să pună pumnul în gură presei şi cetăţenilor care, având garantat dreptul la exprimare prin Constituţia României, ar putea avea opinii critice la adresa PSD. În legislaţia din ţara noastră există prevederi foarte clare care sancţionează eventuale abuzuri şi derapaje ale cetăţenilor sau ale presei, nu este necesară o astfel de lege„, a declarat senatorul Dan Marian.

Parlamentarul a opinat că adoptarea acestei legi a fost precedată de alte măsuri sau acte normative nepotrivite ale celor de la PSD.

„Este vorba de ordonanţa 55/ 2014, prin care se legiferează traseismul politic, despre tentativa de a bloca votul românilor în Diaspora, refuzul de a se organiza alegeri anticipate la primării i consiliile judeţene rămase fără conducători sau despre îngroparea acţiunilor justiţiei, prin vot politic în Parlament pentru parlamentari care trebuie să răspună în faţa legii”, a mai spus Dan Marian, citat de agerpres.ro.

Acesta a declarat că toate aceste demersuri fac parte din încercarea PSD de a câştiga necinstit alegerile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *