Skip to content
Politică

Legea offshore creează noi conflicte în Camera Deputaților: dezbaterea a început cu un incident

cugetliber.ro
" "

Ședința comisiilor de specialitate de la Camera Deputaților, în care urma să se dezbată marți proiectul legii offshore, a început cu un incident între parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziției ce a avut drept cauză o acțiune a deputatului PNL Pavel Popescu.

Acesta a lipit pe cabinele aflate în sala de ședință mai multe afișe în care liderul social-democraților, Liviu Dragnea, prezenta variante diferite faţă de ce urma a fi dezbătut în Camera Deputaților ale proiectului de lege. Pe respectivele afișe liderul PDS apare prezentând o serie de calcule şi date cu privire la această lege, printre care „impozitul pe veniturile suplimentare – zero”, „100% contracte bilaterale, toată producția – la export”, „redevențe 3 – 13,5%”.

" "
" "

Mai mulți deputați din coaliția de guvernare au amenințat că rup afișele şi i-au cerut lui Pavel Popescu să nu le mai lipească. În cele din urma ședința a început, iar afișele au rămas la locul lor, însă nu înainte ca Pavel Popescu să primească câteva replici acide de la restul deputaților:   „Ce, ești în Piața Victoriei? Dacă vrei să faci miting, du-te în Piața Victoriei” sau „Să vii în campanie să lipești afișe şi pentru mine!”, citează Antena3.ro.

Dezbaterea este reluată după ce, în urmă cu trei săptămâni, cele trei comisii au adoptat un raport pe această temă. Însă, în 3 octombrie, raportul a fost retrimis comisiilor de către plenul Camerei Deputaților pentru a fi redezbătut. Reprezentanții UDMR şi cei ai ALDE au făcut această solicitare, iar PSD a fost de acord.

Miercurea trecută, PSD şi ALDE au ajuns la un consens privind modificările legii offshore, liderul deputaților PSD Daniel Suciu precizând că, în urma ședinței din coaliție, s-a decis ca 50% din producția de gaz din Marea Neagră să se tranzacționeze pe bursa din România, iar investiția celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *