Skip to content
Economie

Legea pentru acordarea unui ajutor de stat de cel mult 195,8 milioane euro Complexului Energetic Oltenia, adoptată

constructiv.ro

Legea pentru acordarea unui ajutor de stat de cel mult 195,8 milioane euro Complexului Energetic Oltenia a fost adoptată de Parlament, iar ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis, marţi, mulţumiri deputaţilor care ”au votat această lege importantă pentru siguranţa sistemului energetic românesc”.

Astăzi a fost adoptată Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.21/2022 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societăţii „Complexul Energetic Oltenia”-S.A. Le mulţumesc colegilor deputaţi că au votat această lege importantă pentru siguranţa sistemului energetic românesc. Legea vizează aprobarea acordării unui ajutor de restructurare în favoarea Societăţii ,,Complexul Energetic Oltenia” — S.A., astfel cum a fost autorizat prin Decizia Comisiei Europene nr. C(2022) 553 final din 26 ianuarie 2022”, a scris, marţi, pe Facebook, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei afirmă că se autorizează Ministerul Finanţelor să garanteze, pe o perioadă de 9 ani, în numele şi contul statului, la solicitarea Societăţii, unul sau mai multe împrumuturi contractate de beneficiar, în limita sumei de 195,8 milioane euro, cu titlu de ajutor de stat.

Garanţia de stat va acoperi, în procent de 100% valoarea împrumutului. Totodată, prin actul normativ se aprobă participarea statului prin Ministerul Energiei la majorarea capitalului social al Societăţii prin aportul în numerar, cu suma reprezentând echivalentul în lei a 180 milioane euro, iar acţiunile emise de Societate în schimbul aportului în numerar la majorarea capitalului social, revin statului român şi sunt administrate de Ministerul Energiei care exercită calitatea de acţionar în numele statului”, a mai transmis ministrul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *