Skip to content
Politică

Legea privind CSM. Victor Alistar salută decizia președintelui: A crescut transparența! EXCLUSIV

Antena 3

Legea 317 privind Consiliul Superior al Magistraturii – una dintre cele trei legi ale justiţiei modificate de Parlament, contestate de mai multe ori la CCR şi care au atras criticile oficialilor europeni – a fost promulgată joi de către preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului reiterează că nu susţine modificările aduse acestor acte normative şi solicită reluarea parcursului legislativ în Parlament pentru punerea în acord cu toate recomandările Comisiei de la Veneţia, înainte ca modificările adoptate „să producă efecte negative ireversibile ori greu de reparat în privinţa bunei funcţionări a justiţiei şi a calităţii actului de justiţie”.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Legea privind CSM, promulgată de Iohannis. Președintele cere reluarea parcursului legislativ în Parlament

Victor Alistar, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din partea societăţii civile, a declarat joi pentru PSnews.ro că salută decizia lui Klaus Iohannis de a promulga legea 317, deoarece aduce un plus de transparență și sporește independența luării deciziilor luate de procurori și judecători.

„Modificările din lege, în mare parte, țin de organizarea CSM. S-a întărit independența instituțiilor judiciare. Au apărut elemente de transparentizare a Consiliului deoarece comisiile de lucru sunt prevăzute acum la nivel de lege și nu la nivel de regulament. 

CSM rămâne la fel, dar a fost sporită independența luării deciziilor de către procurori și judecători. A crescut transparența printr-o serie întreagă de proceduri care au fost introduse la nivel de lege organică și anume ordinea de zi cu tot cu documentele aferente fiecărui punct ce vor fi publicate pe website complet înainte de ședință ș.am.d. 

Apreciez că domnul Iohannis a promulgat legea deoarece aduce mai multă transparență în deciziile CSM”, a precizat Victor Alistar pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *