Skip to content
Politică

Legea privind statutul poliţiştilor de penitenciare, promulgată de şeful statului; Birchall: Legea conţine prevederi moderne, care vor veni în sprijinul poliţiştilor din penitenciare

magnanews.ro

Legea privind statutul poliţiştilor de penitenciare a fost promulgată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, spune că legea, care era aşteptată de mai bine de şapte ani de angajaţii din sistem, conţine prevederi moderne şi le conferă identitate profesională acestora, pentru că se armonizează conţinutul prevederilor legale cu prevederile deciziilor Curţii Constituţionale şi pentru că înlătură lacune de reglementare sau interpretări contradictorii, scrie news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat, luni, mai multe decrete, între care şi cel pentru promulgarea Legii privind statutul poliţiştilor de penitenciare (PL-x 723/28.11.2018), a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, salută promulgarea Legii statutului poliţiştilor de penitenciare, o lege aşteptată de mai bine de 7 ani, o prioritate pentru personalul din sistemul penitenciar.

Forma actuală a legii este rezultatul unui efort comun, la finalul unei colaborări oneste şi transparente, atât prin discuţiile purtate cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul penitenciar, cât şi prin dezbaterile din cadrul comisiilor juridice din Parlament şi, în final, prin votul din Parlament. Legea conţine prevederi moderne, care vor veni în sprijinul poliţiştilor din penitenciare”, a declarat Ana Birchall, citată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

„Mulţumesc reprezentanţilor sindicatelor din sistemul penitenciar, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, parlamentarilor şi specialiştilor din Ministerul Justiţiei pentru atingerea acestui obiectiv deosebit de important pentru poliţiştii din penitenciare, astfel încât activitatea acestora să fie corect şi eficient reglementată, în acord cu aşteptările angajaţilor din sistemul penitenciar din România. Orice amânare în plan legislativ ar fi generat costuri de organizare, de funcţionare, de eficienţă, adică de bună guvernare”, a subliniat ministrul justiţiei.
Potrivit sursei citate, noua lege conferă identitate profesională angajaţilor din sistemul penitenciar, pentru că se armonizează conţinutul prevederilor legale cu prevederile deciziilor Curţii Constituţionale şi nu în ultimul rând pentru că înlătură lacune de reglementare sau interpretări contradictorii ale prevederilor legii în vigoare, referitoare la cariera profesională sau drepturile lucrătorilor din penitenciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *