Skip to content
Politică

Legea salarizării intră la vot in Camera Deputaților

Deputații vor  decide  dacă proiectul Legii salarizării va trece sau nu în forma actuală de forul decizional, luni, 29 mai, fiind termenul limită pentru depunerea amendamentelor.

Disputele pe controversata lege, care va duce la o creștere a veniturilor personalului bugetar, continuă, reprezentanții PNL din Parlament solicitând cu insistență ca ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, să dea explicații asupra sustenabilității acestui proiect.

Până acum, reprezentanții guvernului PSD-PNL din Legislativ au blocat orice șansă a opoziției de a-l chestiona pe ministrul Finanțelor asupra acestui subiect.

Liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, a argumentat că proiectul Legii salarizării este o iniţiativă parlamentară, care nu e asumată de Guvern, iar ministrul nu este nevoit să ştie „cât de sustenabilă este sau nu”.

„Este un nonsens solicitarea Partidului Naţional Liberal şi un pic împotriva firii normale a lucrurilor”, a declarat Ciolacu, săptămâna trecută, conform site-ului news.ro.

Temerile manifestate de PNL sunt strâns legate de avertismentele unor organisme internaționale, precum FMI și Comisia Europeană, referitoare la riscul de depășire al țintei de deficit bugetar în acest an.

În plus, pe lângă politicienii Opoziției, nici sindicatele nu se declară mulțumite de proiect, Cartel Alfa anunțând un miting de protest ce se va desfășura marți, 30 mai, în fața Paralmentului, după ce amendamentele privind grilele de salarizare transmise de sindicate au fost ignorate de comisii.

”În lipsa acestor grile, practic, administraţia locală devine un teritoriu integral politizat care, în locul profesionalizării serviciilor către populaţie, prin criterii clare de salarizare, unitare pentru tot sistemul de administraţie, va fi la mâna, pixul şi înteresele de moment ale celor de la putere”, susţin semnatarii.

Proiectul Legii salarizării a treecut în doar trei zile de Senat, în camera inferioară fiind de așteptat să urmeze un traseu la fel de rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *