PSnews

Ultima Oră

Legea salarizării. PNL îl strânge cu ușa pe ministrul Finanțelor: va fi sau nu remaniat?

facebook.com

Continuă disputa pe Legea salarizării unitare a bugetarilor. Partidul Național Liberal (PNL) îl strânge cu ușa pe ministrul Finanțelor: va fi sau nu remaniat Viorel Ștefan din funcția guvernamentală?

Într-un comunicat trimis duminică PSnews.ro, Laurenţiu Dan Leoreanu (membru al Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților) îi cere lui Viorel Ștefan să precizeze dacă Legea salarizării este sau nu sustenabilă.

Leoreanu a anunţat că va propune audierea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, în comisiile reunite de buget-finanţe, pentru a explica prevederile legii salarizării unitare.

„Comisia Europeană a confirmat ceea ce PNL spune constant despre legea salarizării unitare formulată „pe genunchi” de PSD şi de guvernul Grindeanu: deficitul bugetar va creşte semnificativ din cauza reducerilor de taxe şi a cheltuielilor publice ridicate, iar legea salarizării va genera un risc semnificativ pentru estimările fiscale. Se pare că inclusiv PSD şi Liviu Dragnea ştiu acest lucru, din moment ce au venit cu măsurile cinice şi disperate care presupun plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor sau supraimpozitarea veniturilor realizate din activităţi part-time, potrivit Programului de Convergenţă. PSD şi Liviu Dragnea vor să adopte legea salarizării pe repede înainte, până la finalul actualei sesiuni parlamentare, în ciuda faptului că nimeni nu este în stare să explice cum o vor pune în aplicare fără a afecta echilibrul bugetar. De aceea, propunerea mea este aceea de a-l invita pe ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, în cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe pentru a explica nu doar Parlamentului, dar întregii opinii publice cum are de gând să aplice legea salarizării unitare într-un mod responsabil. Nu are sens să aprobăm o lege a salarizării unitare, care să satisfacă orgoliul lui Liviu Dragnea timp de câteva luni, pentru ca apoi generaţii întregi să plătească cu tăieri salariale şi creşteri de taxe şi impozite”, a declarat Leoreanu.

Deputatul de Neamț a remarcat şi tăcerea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, pe subiectul legii salarizării.

„Până acum, singurii care au comunicat pe tema legii salarizării unitare sunt Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu şi, timid, premierul Sorin Grindeanu. Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a fost deosebit de tăcut pe acest subiect. Mai mult, potrivit unor informaţii din spaţiul public, Viorel Ştefan urmează să fie remaniat inclusiv pentru că şi-ar fi exprimat dezacordul asupra acestei legi. De aceea, consider că se impune să îl chemăm pe domnul Viorel Ştefan în comisiile reunite de Buget-Finanţe şi să ne spună, personal, dacă are încredere că legea salarizării unitare, în forma sa actuală, nu va băga România în colaps”, a atras atenția parlamentarul liberal.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi