Skip to content
Politică

Legea salarizării unice, sub asalt. Orban anunță că o va schimba

Deși nu a apucat să își facă efectele, Legea salarizării unice este tinta unui proces de revizuire anunțat de liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că intenționează să aducă modificări actului normativ care stabilește creșterile salariale pentru personalul din aparatul bugetar odată ce partidul pe care îl conduce va ajunge la putere.

„Legea nu a rezolvat nici măcar problemele pe care s-au angajat să le rezolve cei care sunt azi la putere. Este o lege care creează mai mult haos şi, mai devreme sau mai târziu, se va întâmpla exact ca la vechea lege a salarizării adoptată în 2010 – s-a prorogat intrarea în vigoare”, a declarat Ludovic Orban, în timpul unei emisiuni la postul Antena 3, informează news.ro.

Orban consideră că legea nu are în spate nicio analiză solidă care să justifice modul de aplicare a acesteia, motiv pentru care se impăune amendarea ei.

„Nu este sustenabilă, nu poţi stabili nişte creşteri salariale din burtă fără niciun fel de criteriu sau analiză. De ce, de exemplu, pensiile cresc în funcţie de creşterea economică şi de rata inflaţiei, iar salariile din sectorul public cresc din burtă?

Funcţionarii trebuie plătiţi bine, dar trebuie plătiţi cei care muncesc, care-şi fac treaba şi care au performanţă în activitata lor, De asemenea, cheltuielile de personal în structura bugetului nu trebuie să depăşească un procent stabilit”, a precizat liderul liberal.

Legea salarizării unice a stârnit și proteste din partea unor categorii de funcționari publici, polițiștii și procurorii arătându-se revoltați de modul în care vor fi puse în aplicare creșterile salariale. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la sfârșitul lunii iunie, înainte de învestirea noului guvern PSD ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *