Skip to content
Politică

Legea salarizării. Virgil Popescu îi face de comandă pe PSD-iști: E o fata morgana! EXCLUSIV

psnews.ro

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care i-a luat peste picior pe actualii guvernanți PSD-ALDE în legătură cu proiectul de Lege a salarizării unitare.

CITIȚI ȘI: Așteptarea a luat sfârșit: PSD a publicat proiectul de Lege a salarizării DOCUMENT

Vicepreședintele Comisiei de industrii din Camera Deputaților a calificat drept „o fata morgana” inițiativa de act normativ, parlamentarul liberal luând peste picior șovăiala cu care social-democrații au tratat proiectul de lege.

„Este o fata morgana: până acum, era și nu era (nu l-a văzut nimeni). De ieri, a apărut oarecum public pe site-ul PSD-ului, după care PSD-ul am văzut că l-a transmis către presă. Dar el trebuia depus în Parlament. De fapt, nu s-a mai depus în Parlament, pentru că trebuie ca parlamentarii să depună amendamente, să citească proiectul. Păi, care e rolul Parlamentului? Rolul Parlamentului e să dezbată acest proiect. Deci nu trebuie să depui amendamente înainte să depui acest proiect. De-aia spun că este și nu este; este ca o fata morgana.

Eu l-am citit aseară și în dimineața aceasta. Nu știu cât de corelate sunt toate anexele și principala problemă este că nu poți tu, guvern de-acum, să angajezi măriri de salarii până în 2022, când în 2020 îți încetează mandatul, decât dacă eventual există un consens politic general asupra acestui aspect. Or n-am văzut până acum, în discuțiile PSD-ului, că se dorește așa ceva. Dacă se dorea așa ceva, nu discutau pe șestache (la partid sau la Ministerul Muncii) și aruncau propunerea, așa cum au aruncat-o. Discutau întâi cu toate partidele politice, cu toții actorii sociali, cu sindicate, cu patronate și apoi veneau cu proiectul Legii salarizării. Or, ca să vii să spui că tu vei mări salariile până în 2022 (când nici măcar nu știu dacă-ți închei mandatul până în 2020, în ritmul în care sunt colectările astea la buget) mi se pare chiar că e o fata morgana și un praf în ochi aruncat alegătorilor”, a punctat Popescu.

De asemenea, Virgil Popescu a criticat faptul că PSD-iștii au făcut de mântuială proiectul Legii salarizării unitare, publicându-l fără Anexa nr. 3.

„Faptul că nici măcar nu l-au trimis complet și că Anexa 3 lipsește denotă și mai mult lipsa de respect pentru a mediatiza acest proiect. Eu cred că nu-l au gata (chiar dacă au tot zis)… Ministra Muncii devine din ce în ce mai penibilă, spunând că președintele Iohannis e posibil să returneze legea, când ei nici măcar nu au adus în Parlament acest proiect! Nici măcar nu l-au depus, dar se grăbesc să spună că președintele îl va respinge. Sunt din ce în ce mai penibili în acest subiect, complet nepregătiți! Orice guvern responsabil, orice guvern care ar fi știut ce are de făcut ar fi pus pe masă proiectul: «Ăsta este – hai să-l discutăm!» Ei nici până acum n-au reușit să pună un proiect pe masă (ce au trimis este incomplet) și repet: după părerea mea, este o nălucă, o fata morgana pe care o aruncă în ochii electoratului”, a încheiat PNL-istul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *