Skip to content
Politică

Legea votului prin corespondență, la un pas de votul final

Legea votului prin corespondență, la un pas de votul final.

Proiectul privind votul prin corespondenta, adoptat de Senat, urmeaza sa fie dezbatut marti in comisiile Camerei Deputatilor, iar miercuri va intra in dezbaterea plenului Camerei si va primi votul final. Camera Deputatilor este for decizional.

„Legea votului prin corespondenta, miercuri, va intra la vot final si va fi adoptata in forma aprobata in Comisia speciala si va pleca spre promulgare la domnul presedinte Iohannis, dupa care Legea votului prin corespondenta va putea intra in vigoare in asa fel incat cetatenii romani care traiesc in afara tarii sa poata avea cel putin acelesi conditii de a se prezenta la vot asa cum au si cetatenii romani care traiesc in Romania„, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Dupa adoptare, legea va putea fi atacata la Curtea Constitutionala in termen de doua zile, fata de cele cinci obisnuite, avand in vedere ca este votata in regim de urgenta. Ulterior, proiectul va merge la presedintele Romaniei pentru promulgare, in cazul in care nu este contestata, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *