Skip to content
Politică

Legile justiției au trimis România în colții Consiliului Europei

northierthanthou.com

România intră în colții de Consiliul Europei din cauza legilor justiției. Vedeți mai jos ce măsuri va lua acesta, în premieră, în legătură cu țara noastră.

Modificările legilor justiției vor fi evaluate, în premieră, de către Consiliul European, care afirmă că schimbările ar putea afecta lupta împotriva corupţiei și independența sistemului judiciar.

Decizia a fost luată la nivelul Grupului European pentru lupta împotriva corupției, GRECO, organism afiliat Consiliului Europei, printr-o procedură ad-hoc, folosită în împrejurări speciale, atunci când se prezintă amenințări reale cu privire la modificarea standardelor în lupta împotriva corupției.

Evaluările vor fi făcute atât în cazul României, cât și în cazul Poloniei pentru că și în această țară se discută modificarea legilor justiției. Verificările urmează să fie făcute la începutul anului viitor, în a doua parte a lunii ianuarie și pe parcursul lunii februarie și apoi analizate în sesiunea plenară a GRECO din martie, relatează digi24.ro.

Dezbaterea parlamentară de la București continuă până pe 15 ianuarie cel mai târziu, când oficialii statului român sunt așteptați să prezinte informații legate de legile justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *