Skip to content
Politică

Legile justiției: Florin Iordache – reacție nervoasă la întrebările jurnaliștilor

evz.ro

Deputatul PSD Florin Iordache (președintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justiției) a reacționat nervos în urma întrebărilor adresate de către jurnaliști privind legile justiției.

Noi nu ținem ședințele de Birou Permanent în funcție de cum se organizează protestatarii”, a răspuns fostul ministru al Justiției, după ce a fost întrebat de ce există această grabă privind votul Legii 304/204, ce urmează să fie dat astăzi după ședința în memoria regelui Mihai, în condițiile în care mâine sunt anunțate proteste, relatează digi24.ro.

Dezinformați sau ar trebui să vă informați mai mult, că de la începutul dezbaterilor în această comisie ați spus așa: afectăm independența justiției. V-am spus de la început: dați-mi un singur articol care diminuează independența justiției. Nici până acum nu puteți să-mi dați dvs. Ați spus că prin aceste adoptări ale legilor justiției va fi diminuată lupta împotriva corupției. Total fals, dați-mi un singur exemplu sau un singur alineat care, prin modificările pe care noi le-am făcut, diminuează sau atenuează lupta împotriva corupției. Legile, așa cum le-am adoptat, nu fac decât să întărească statutul procurorului și judecătorului, separarea carierei acestora. Am introdus și răspunderea magistraților. Deranjează că am introdus principiul confrom căruia cine greșește plătește să se aplice și magistraților”, a declarat președintele comisiei speciale pentru legile justiției.

Senatorul USR Florina Presadă a anunțat luni pe pagina sa de Facebook că votul final pentru prima lege a justiției va avea loc astăzi, după ședința solemnă dedicată Regelui Mihai, deși fusese anunțat pentru ziua de marți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *