Skip to content
Politică

Legile Justiției, trimise pentru a treia oară la CSM

7Est.ro

Proiectul de modificare a legilor Justiției ia pentru a treia oară drumul către plenul Consiliului Superior al Magistraturii, după cum precizează ministrul Tudorel Toader.

Deținătorul portofoliului de la Justiție a precizat că va cere doar acordul CSM, nu și pe cel al procurorilor din subordinea Parchetului General, menționând că „procurorii nu fac legi”.

Toader s-a arătat deranjat de atituinea procurorilor români care au contestat proiectul său de reformă în Justiție și a ținut să amintească că rolul acestora este să aplice legile, nu să le și facă.

„Procurorii nu fac legi, nu am știut că avem un parlament tricameral, am fost procuror și știu că procurorii aplică și interpretează legea”, a declarat ministrul Justiției, citat de hotnews.ro.

Ministrul a explicat că va trimite spre avizare la CSM cele trei proiecte de legi, urmând ca apoi acestea să fie prezentate în ședința de guvern. Tudorel Toader a ținut să amintească și că, în 2005, ministrul Monica Macovei a introdus în Parlament pachetul de modificare a legilor Justiției prin procedura de angajare a răspunderii guvernului, acestea netrecând prin filtrul dezbaterii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *