Legist: Sarcina tinerei moarte în spitalul din Botoșani, „complicată infecţios”

Sursa foto: Alexandra Ivanov/ Facebook

Medicii legişti au constatat că tânăra în vârstă de 25 de ani care a decedat după o noapte de spitalizare la maternitatea din Botoşani a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”. Femeia, mamă a trei copii, a fost internată joi seară, însă timp de şapte ore niciun cadru medical nu a consemnat în fişa sa medicală manevre de îngrijire sau intervenţii terapeutice, transmite news.ro.

„Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati ” Botoşani, Ioan Asaftei.

Întrebat câte cadre medicale care erau de gardă pe secţie în acea noapte au activitatea suspendată în urma deciziei conducerii spitalului, reprezentantul unităţii sanitare a răspuns: „Sub rezerva că nu am documentele în faţă, ştiu că este vorba despre un medic, o asistentă şi personal auxiliar, trei cadre medicale”.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL