Legumele, fructele și suplimentele alimentare – produsele cu cele mai multe abateri

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Legumele și fructele, suplimentele alimentare, respectiv zaharurile reprezintă produsele alimentare la care inspectorii ANPC au constatat, în prima jumătate a acestui an, cele mai multe abateri de la normele legale privind informarea consumatorilor, indică un document oficial analizat de Profit.ro.

Conform atribuților conferite de cadrul legal în vigoare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) desfășoară acțiuni de control asupra produselor alimentare existente la comercializare pentru a verifica condițiile de comercializare, conformitatea parametrilor fizico-chimici cu cei prevăzuți de actele normative în vigoare sau cu cei declarați prin etichetare, a incadrării în data durabilității minimale, cât și a încadrării în prevederile legale privind etichetarea și publicitatea.

În ceea ce privește controlele desfășurate în domeniul produselor alimentare, potrivit sursei citate, în perioada 01.01-30.06.2023, ANPC a desfășurat la nivel național o serie de acțiuni de control (produse tradiționale, produse fabricate după rețete consacrate, produse ecologice, suplimente alimentare, produse specifice sărbatorilor pascale, zaharuri, miere, produse de panificație, produse de morărit, legume și fructe, pește și produse din pește) ocazie cu care au fost controlați 4.796 de operatori economici, constatându-se abateri la circa 69% dintre aceștia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL