100 de lei. Nu este prețul pentru o masă în oraș, ci pentru un kilogram de roșii, unul de cartofi și două legături de ceapă. Atât au ajuns să coste, în unele piețe, legumele de sezon românești, care golesc buzunarele mai ales celor care țin post. Așa că mulți se reorientează spre supermarketuri. Chiar dacă nu sunt produse autohtone, sunt mai ieftine, spun clienții.
Andreea Crăciunescu, jurnalist Digi24: Am ajuns la piață și ne-am gândit să cumpărăm câteva legume de sezon, să facem o salată, iar alături vom pune cartofi noi, întrucât este perioada lor. Avem pentru toate aceste cumpărături 100 de lei. Să vedem ce ne încadrăm să luam de această sumă.
Andreea Crăciunescu, jurnalist Digi24: Am terminat cumpărăturile. Aceste produse au costat fix 100 de lei. Am cumpărat un kilogram de cartofi noi – 30 de lei, două legături de ceapă – 5 lei și acest kilogram de roșii – 65 de lei. Am fi vrut să luăm în plus salată, ridichi și urzici, însă nu ne-au ajuns banii. Am fi avut nevoie, în plus, de 38 de lei.
Iar prețurile sunt o sursă continuă de surprize neplăcute pentru românii care sunt atenți la fiecare ban pe care îl cheltuiesc.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News