Skip to content
Politică

Leonard Orban se pregătește pentru postul de consilier prezidențial

Fostul comisar european Leonard Orban, al cărui nume a fost avansat neoficial ca viitor consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, a demisionat din postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România, urmând să părăsească acest post la 15 ianuarie, conform Mediafax.

Leonard Orban și-a depus demisia la data de 29 decembrie, iar decizia prin care premierul Victor Ponta ia act de acest gest a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial, cu valabilitate din 15 ianuarie.

La 20 decembrie, surse politice au declarat că Leonard Orban va coordona, în calitate de consilier prezidenţial, domeniul afacerilor europene, informează Mediafax.

Leonard Orban a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, comisar european pentru multilingvism în intervalul ianuarie 2007-februarie 2010, ministru al Afacerilor Europene în Guvernul Boc, începând cu septembrie 2011, fiind menţinut pe această funcţie ministerială în Guvernul Ungureanu şi în primul Guvern Ponta.

Sursă foto gândul.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *