Skip to content
Politică

Leul continuă să piardă teren în fața monedei euro

pixabay.com

Leul continuă să se deprecieze în fața monedei Euro, potrivit ultimelor date publicate marti de Banca Nationala a Romaniei.

Astfel, BNR a anuntat un  un curs de schimb de 4,6551 lei pentru euro, cel mai ridicat pentru nivel înregistrat.

In acest context, Florian Libocor, economist-șef al BRD, declară, conform Hotnews.ro, că spre sfârșitul anului se va vedea o tendință de creștere, cursul de schimb al leului in euro putând să ajungă și la 4,7.

„Circa 4.64 anul acesta la final. Vom vedea tentative spre 4.7 , dar fara ca aceste varfuri sa fie consistente, si va spun si de ce. Daca perspectiva inflatiei presupune ca autoritatea monetara trebuie sa aiba o reactie si toti asumam ca o va avea, asta presupune implicit ca diferentialul de dobanda va fi mai mare si va favoriza intrarea de capitaluri care vor tempera posibile fluctuatii. Pentru moment, deficitele sunt in crestere accelerata, dar sunt inca la niveluri gestionabila. Am incredere in leu. Am spus-o intotdeauna ca am incredere in leu si cntinui sa am incredere in moneda nationala.”

Creșterea de 0,0082 lei față de ziua precedentă vine pe fondul neînțelegerilor din Germania. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a exclus posibilitatea de a forma un guvern minoritar. Partidul pe care aceasta îl conduce, Uniunea Creștin-Democrată, a lansat un apel către celelalte partide din Parlament să găsească o formulă stabilă a Guvernului, în caz contrat, președintele ar fi nevoit să convoace noi alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *