Skip to content
Politică

Leul, depreciere ușoară în fața dolarului american

Leul s-a depreciat usor in fata dolarului american, dar nu și în fața euro, cursul râmânând la 4.53 lei, potrivit hotnews.ro.

Apropiata sedinta de politica monetara a Bancii Centrale Europene a indus prudenta in piata valutara, moneda europeana stabilizandu-se fata de dolar la un nivel de 1.08. Leul a ramas inghetat la un nivel de 4.53 pentru un euro, 4,13 lei pentru un franc, dar s-a depreciat in fata dolarului american pana la cursul de 4.16 lei pentru un dolar.

Tranzactiile pe lei au fost in volume reduse, tranzactiile facandu-se in intervalul 4.5331/EUR (in deschidere) si 4.5355/EUR. „Cosideram ca e posibil ca o interventie vocala a presedintelui BCE ar putea duce la o slabire tranzitorie a monedei unice fata de dolar. Monedele Europei emergente s-au tranzactionat fata de euro intre limite inguste„, se arata intr-un raport al Piraeus Bank, destinat investitorilor.

Ministerul Finantelor intentioneaza sa vanda joi doua sute milioane lei in obligatiuni de stat cu maturitate reziduala de peste 11 ani. Se așteaptă ca randamentele platite sa se situeze cu putin peste 4.05%.

Pe piata metalelor pretioase, aversiunea fata de risc ce persista la nivel global a impins pretul aurului miercuri la un maxim al ultimelor doua saptamani la 1,109.20 dolari pe uncie. Joi dimineata aurul a fluctuat in jurul nivelului de 1,100.00 dolari pe uncie, argintul a scazut la 14.06 dolari pe uncie, platina a coborat sub 815.00 dolari pe uncie in timp ce pretul paladiului a crescut peste 490.00 dolari pe uncie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *