Skip to content
Politică

Lia Olguța Vasilescu, acuzații la adresa foștilor miniștri USR din cauza PNRR: Demersurile Primăriei Craiova, ignorate

radiohit.ro

Lia Olguța Vasilescu îi acuză pe foștii miniștrii USR de la Fonduri Europene și Sănătate că au ignorat demersurile Primăriei Craiova pentru obținerea unei finanțări europene pentru construcția unui spital de pediatrie. De altfel, potrivit primarului, în toată Oltenia nu se va construi niciun spital nou prin finanțare din PNRR.

Ministrul Rafila a prezentat ieri un caz incredibil de deturnare de fonduri europene prin PNRR: un proiect care valorează 5 milioane de euro se poate implementa doar dacă cineva dă o consultanță de 25 de milioane de euro pentru acest proiect. Și fostul ministru Ghinea reacționează cu acuza că nu se fac toate diligențele să se pună în aplicare toate prostiile și hoțiile lui. Pe principiul: hoțul strigă hoții!

Să vă mai relatez și eu un caz, despre care am informat și Consiliul Local Craiova și pentru care am primit un noian de invective din mediile hipsterești, la adresa funcționarilor din primărie, care nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu, aplicându-se, de data asta, principiul: tot păgubitul e vinovat! Mai precis:

1. În data de 25.02. 2021, în contextul publicării unui rezumat despre PNRR, am depus adresă, la Ministerul Fondurilor și Ministerul Sănătății, că municipiul Craiova intenționează construirea unui spital de pediatrie din fonduri europene. Această adresă a fost depusă în același timp cu celelalte municipalități.

2. In data de 8.06. 2021 am revenit cu adresă la cele două instituții, reafirmând dorința noastră de a fi prinsă investiția în PNRR, după ce nu primisem niciun răspuns la prima adresă, iar printre primari se cam știa cine e pe listă.

3. Nu am primit răspuns nici la adresa din iunie, dar am citit în PNRR-ul apărut pe site-ul Comisiei Europene că toată Oltenia nu are niciun spital nou în PNRR, în schimb orașele din Ardeal au câte două, trei sau chiar patru spitale fiecare! Să aibă! Dar de ce Oltenia nu merită nici măcar unul construit nou? Să fie pentru că nouă ni se tot promite spitalul regional și nu ne mai calificăm? Nu, pentru că și Cluj Napoca are spital regional și încă patru pe lista PNRR! Să fie pentru că nu am depus noi adresă la timp? Nu, pentru că am transmis intenția în același timp cu alte municipalități! Să fie din cauză ca alții aveau proiecte mai mature? Nu, fiindcă noi aveam studiul de prefezabilitate, iar alții nu aveau nimic. Și, oricum, puteau să ne prindă la faza a doua, unde nu se cerea decât proprietatea terenului, dar nu ne-am „calificat „nici acolo. Să fie din cauza metodologiei care să fi stabilit criterii pe care nu le îndeplinim? Nu, pentru că NU S-A PUBLICAT NICIO METODOLOGIE! Să fie din cauza unei HG care nu ne-a amintit? Nu, pentru ca nu s-a publicat nicio HG!

4. Ca să știți: nu a existat metodologie, nu au existat criterii de eligibilitate, nu au lucrat specialiști din Ministerul Sănătății la criterii sau la lista cu spitalele aprobate spre finanțare! Au știut de această listă doar ministrul Ghinea si secretara de stat Andra Migiu, tot membră USR. Dă și ea consultanță pe PNRR acum sau doar ex ministrul Ghinea, care a gândit proiecte de 5 milioane de euro, ca să facă el consultanță de 25?”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *