Skip to content
Politică

Lia Olguţa Vasilescu: PSD condiționează intrarea la guvernare de găsirea soluţiilor privind salarizarea, pensiile şi alocaţiile

Bogdan Danescu / Inquam Photos

Lia Olguţa Vasilescu, vicepreședinte PSD, a declarat, vineri, că social-democrații condiționează prezența lor la guvernare, deci și asigurarea majorității parlamentare, de găsirea unor soluții în ceea ce privește salariile, pensiile și alocațiile. PSD vrea ca pensiile să fie majorate cu 11% chiar din prima lună de guvernare.

Condiţionăm intrarea noastră la guvernare de găsirea soluţiilor în ceea ce priveşte salarizarea, pensiile şi alocaţiile copiilor”, a declarta Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, la Antena 3.

Social-democrații vor ca pensiile să fie majorate cu 11 % cel târziu în ianuarie, iar viitorul ministru al Muncii să vină în trei luni cu un calendar de aplicare a Legii pensiilor.

Olguța Vasilescu a precizat că astfel se va ajunge, într-un final, la recalcularea celor cinci milioane de dosare de pensii pe noua formulă.

Noi cu 11% acoperim inflaţia. Înseamnă 8% inflaţia de anul acesta, cât este calculată de Institutul Național de Statistică, şi inflaţia de anul trecut din septembrie.

Trebuie să intrăm în calendarul aplicării legii pensiilor la care nu renunţăm sub nicio formă”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

PSD mai vrea creșterea alocațiilor la 300 de lei și a salariului minim la 2.550 lei pentru cei fără studii superioare şi la 2.600 lei pentru cei cu studii superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *