Skip to content
Politică

LIBER la vize pentru Canada. Ce trebuie să știi

Citiți în cele ce urmează cine poate intra în Canada fără viză de la 1 mai.

Astfel, ca urmare a încheierii Acordului economic şi comercial între Canada şi Uniunea Europeană (CETA), de la 1 mai accesul în această ţară al cetăţenilor români şi bulgari, va fi cu mult simplificat.

Însă, pentru că sunt confuzii în privinţa acestui subiect, iată detalii despre cine nu mai are nevoie să solicite viză de turist şi ce procedură trebuie să urmeze pentru a intra pe calea aerului (cu avionul) în Canada.

Aşadar, pînă la 1 decembrie 2017, dată la care se va ridica obligativitatea vizei pentru toţi românii, începînd din 1 mai cetăţenii români admisibili trebuie ca, atunci când vin în Canada pe calea aerului (cu avionul), să prezinte în locul vizei o cerere de Autorizaţie de voiaj electronică – Autorizaţie de Călătorie Electronică (Electronic Travel Authorization – eTA), informează EVZ.Ro

Pentru a putea fi admisibili spre a prezenta cererea de obţinere a eTA, cetăţenii români trebuie să satisfacă una din următoarele condiţii:

• să fi avut o viză de Canada obţinută în ultimii 10 ani

sau

• să aibă deja o viză validă care le permite intrarea în SUA (non-immigrant visa).

Deci, cei care NU sunt admisibili să solicite eTA vor avea nevoie în continuare de viza de vizitator.

• Aceşti românii admisibili să solicite eTA o pot face începînd cu 1 mai, de la ora 9:00 ora Montrealului (16:00 în România).

• Cererea pentru eTA se face online, doar pe site-ul oficial al Guvernului Canadei (link AICI), durează de regulă numai câteva minute şi costă 7 $.

Aplicanţii au nevoie de paşaport valid, adresă validă de e-mail şi card de credit (de tipul VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES) sau card de debit (Visa Debit, JCB, Interac).

În cele mai multe cazuri, eTA este acordată în cîteva minute de la prezentarea aplicaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *