Skip to content
Politică

Liber sau după gratii? Onțanu așteaptă acasă decizia intanței în dosarul de luare de mită

Neculai Onțanu așteaptă acasă, în libertate, decizia instanței, a Curtii de Apel București. Procesul s-a încheiat în urmă cu puțin timp după ce avocatii, procuroriul si Ontanu au dat primele declaratii in sala de judecata. La curtea de Apel, ediul sectorului 2 nu a dorit sa dea detalii a exprimat doar ca are incredere in justitie. El a fost retinut pentru 24 de ore miercuri. Ordonanta de retinere a expirat joi, la ora 17. Decizia instantei va fi facuta fie joi seară, fie vineri.

Primarul Sectorului 2 din Capitală, Neculai Onțanu, a fost reținut miercuri de procurorii DNA, după ce a fost audiat într-un dosar ce vizează fapte de corupție, fiind acuzat de luare de mită. La scurt timp după, a fost reținută, în același dosar, și Loredana Claudia Radu, avocat în cadrul Baroului București, acuzată de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Loredana Claudia Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *