Skip to content
Politică

Liberalii acuză că omul lui Băsescu le-a dat țeapă cu 300.000 euro

facebook.com

Partidul Național Liberal acuză că omul lui Traian Băsescu, cel care s-a ocupat de campania de imagine a partidului la alegerile parlamentare, le-a dat țeapă cu nu mai puțin de 300.000 de euro.

Mai exact, liderii PNL au descoperit după campanie că Felix Tătaru, consultantul politic angajat de Alina Gorghiu şi Ilie Bolojan (șeful de campanie al partidului) pentru a gestiona strategia în alegeri, le-a făcut o gaură de 300.000 de euro în buget.

CITIȚI ȘI: Cine este Arhitectul Dezastrului pentru PNL EXCLUSIV

Acest lucru s-a întâmplat deoarece firma GMP nu a furnizat partidului documentele justificative necesare pentru a putea deconta la AEP suma respectivă, astfel încât să primească banii investiţi, conform noii legi de finanţare a campaniilor electorale, scrie bn24.ro.

Subiectul a fost dezbătut luni în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, deoarece 18 lideri de filiale care au încheiat contracte cu firma lui Felix Tătaru pentru campanie nu au primit documentele necesare şi cer să li se rezolve problema.

Unele dintre ele au încheiat contracte pe sume subsanţiale, de exemplu la Dolj s-ar fi achitat 60.000 de euro, iar la Suceava 50.000 de euro, în condițiile în care acum liderii organizaţiilor susţin că Felix Tătaru nu le răspunde la telefon şi evită orice contact cu partidul.

După şedinţă, secretarul general adjunct al partidului, Florin Roman, a declarat că „există o problemă majoră în ceea ce priveşte situaţia fianciară a partidului”, existând o datorie de 6 milioane de euro din care a fost achitat doar 1 milion de euro. În ceea ce priveşte problema Felix Tătaru, Florin Roman a spus că el nu s-a ocupat de acest subiect şi că nu toate filialele au semnat contract cu GMP, arată sursa citată.

Amintim că Felix Tătaru a declarat într-un interviu pentru ziare.com că factura de campanie pentru PNL a fost de 327.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *