Skip to content
Politică

Liberalii așteaptă cu sufletul la gură verdictul CCR

ziarulincomod.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL, Adriana Săftoiu, a prezentat marți poziția PNL față de decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite o sesizare Curții Constituționale cu privire la legea eliminării celor 102 taxe care încalcă normele constituționale.

Săftoiu menționează că PNL susține păstrarea taxei de mediu și cea pentru Televiziunea Publică și Radioul Public, chiar dacă liberalii au votat în favoarea proiectului de lege. Purtătorul de cuvânt al PNL a criticat propunerea PSD-ului de a elimina taxe în prag de campanie electorală.

„PNL a votat acest proiect de lege, dar aici trebuie să facem câteva precizări importante. 40 de taxe din cele 102 taxe au fost introduse taman de Guvernul Ponta, PSD vine taman în campanie electorală să ne spună că trebuie să elimine 102 taxe. Dacă principiul este corect, în sensul că unele taxe erau absolut inutile şi doar o povară pentru cetăţean, există însă două taxe importante şi noi am încercat prin amendamente să le păstrăm – taxa de mediu şi taxa pentru Televiziunea Publică şi Radioul Public. Drept urmare, nu suntem într-o notă discordantă de a preşedintelui, rămâne de văzut care va fi decizia CCR”, a menționat Adriana Săftoiu, conform agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *