Skip to content
Politică

Liberalii, atac în cascadă la Dragnea și Grindeanu: Aceasta este crunta realitate!

stiridb.ro

Partidul Național Liberal, într-un comunicat de presă, remis, sâmbătă, redacției de știri PSNEWS.RO, aduce critici dure la adresa guvernului condus de Sorin Grindeanu, pe care îl acuză că ”nu este cinstit în declarații”.

”Eficiența guvernamentală la 3 luni se prefigurează a fi un eșec răsunător, pe care cu o seninătate debordantă atât premierul Sorin Grindeanu, cât și președintele PSD, Liviu Dragnea, vor să o prezinte ca drept un succes.

 

În primul rând, anunțul premierului Grindeanu potrivit căruia în primul trimestru au reușit să obțină venituri la bugetul de stat cu doar 4 miliarde lei peste perioada similară din 2016, arată ratarea țintei angajate în bugetul de stat, adică realizarea unui un plus de 6,9 miliarde lei față de anul trecut. Aceasta înseamnă că Guvernul Grindeanu-Dragnea are la 3 luni cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget de la ieșirea României din criză.

 

În al doilea rând, declarațiile liderului PSD Liviu Dragnea potrivit cărora în primul trimestru 2,97 miliarde lei reprezintă veniturile din fondurile europene, din totalul veniturilor la buget, dinamitează complet ideea că Guvernul ar fi în grafic sau măcar pe aproape în privința colectării.

 

De ce? Tocmai pentru că aceste fonduri UE, trecute artificial la capitolul venituri bugetare, reprezintă de fapt subvențiile pentru agricultură, care vin automat în țară. Diferența atât de mare față de 2016 este legată de problemele întâmpinate de fostul Guvern în prima parte a anului, dar remediate în partea a doua. Ceea ce înseamnă că anul acesta subvențiile agricole se regăsesc în primul trimestru la venituri, dar nu se vor regăsi la același nivel și în al doilea sau al treilea trimestru.

 

Astfel, dacă actualul Guvern ar fi cinstit cu opinia publică s-ar constata un lucru destul de grav la așa-zisul bilanț de 100 de zile, care arată că nu este departe de a pune țara în cap.

 

Punând deoparte subvențiile pentru agricultură venite de la UE, constatăm că minusul de 2,9 miliarde lei față de angajamentul pe 2017 efectiv se dublează. Aceasta este crunta realitate pe care Dragnea &Co încearcă să o cosmetizeze: cea mai mică rată de colectare a veniturilor la buget din 2008 până în prezent”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *