Skip to content
Politică

Liberalii, atacați cu pietre și ouă. Ce spune PSD

Incident electoral în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov. Mai mulţi liberali au fost atacaţi cu ouă şi pietre şi îi acuză de acest lucru pe oamenii primarului PSD, Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, când membri de campanie ai lui Klaus Iohannis, din Voluntari, au mers să împartă afişe electorale. La un moment dat, aceştia susţin că au fost atacaţi cu ouă şi pietre pe o stradă din Voluntari de un grup care i-ar fi urmărit.

„Totul s-a întâmplat dimineaţă. Auzind îndemnurile doamnei senator Gabriela Vrânceanu Firea la o campanie decentă, am hotărât să mergem şi noi să împărţim afişe şi pliante în Voluntari după foarte mult timp, pentru că aici, în Voluntari, nu se lasă să se întâmple aşa ceva. Am fost întâmpinaţi de Poliţia Locală care, iniţial, ne-a cerut autorizaţia să împărţim pliante şi flyere, i-am spus că nu avem nevoie pentru că suntem în campanie şi nu deranjăm pe nimeni. Am pornit mai departe şi, pe o stradă, la 200 m de Poliţie, am fost întâmpinaţi de un grup de golani care au aruncat cu ouă şi pietre în noi, ne-au adus injurii. Toate acestea s-au întâmplat sub privirile consilierilor locali PSD ai Primăriei oraşului Voluntari. Nu au încercat să aplaneze conflictul. Noi am încercat să-i abordăm, să-i întrebăm ce se întâmplă. Nu ne-au răspuns, ba se şi amuzau pe la colţul străzii”, a declarat, la Realitatea TV, un membru PNL atacat.

„Am recunoscut un singur consilier local, care nu arunca cu ouă, dar cred că-i supraveghea… domnul Viorel Iordache. Au aruncat cu ouă, au fost foarte agresivi, în ideea de a părăsi noi localitatea. Am avut norocul că unii cetăţeni care primeau de la noi afişe ne-au luat apărarea”, a povestit un altul.

Mai mult, liberalii susţin că li se pregătea o altă agresiune la distanţă de câteva străzi de acel loc.

„Am avut noroc cu un cetăţean care a venit şi ne-a spus ‘Nu mergeţi în dreapta pentru că vă aşteaptă vreo 20 de persoane cu bâte, cu pietre!’, probabil să ne spargă maşina sau să ne rănească”, a adăugat acesta.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

”În privința așa zisului incident acuzat de membrii PNL care susțin că ar fi fost atacați când distribuiau pliante electorale în orașul Voluntari, vă informăm că respingem ferm această afirmație ! Categoric, nu membri ai PSD au atacat cu ouă sau cu orice altceva echipele de campanie liberale. PNL dorește doar să ne defăimeze și să se victimizeze. Echipele de campanie ale PSD Ilfov s-au intersectat astăzi cu echipele altor partide, aflate de asemenea în campanie, și nu au fost niciun fel de incidente. În lipsa unui candidat cu șanse, PNL naște diversiuni !”, a declarat Gabriela Firea.

 

2 comentarii la “Liberalii, atacați cu pietre și ouă. Ce spune PSD

  1. Meritau sa fie luati si la suturi… Mai ai obrazul sa le ceri votul celor carora le-ai taiat salariile cu 25%, pensiile si somajurile cu 15%, le-ai eliminat si/sau redus indemnizatiile, i-ai supraimpozitat ilegal, le-ai inchis scoli si spitale, etc.?
    Sa zica mercy ca nu au fost luati la scarpinat cu parul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *