Skip to content
Politică

Liberalii au început marea curățenie în teritoriu. Ordinul dat de omul doi din PNL către toate organizațiile județene

Conducerea centrală a Partidului Național Liberal a început marea curățenie în teritoriu.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a fost prezent luni la Buzău, județ în care vechiul PNL încă votează alături de PSD la nivelul Consiliului Județean.

Potrivit celor de la opiniadebuzau.ro, omul doi din PNL le-a cerut liberalilor din Buzău să demisioneze din toate funcțiile administrative pe care le dețin cu sprijinul PSD, făcând referire la funcții precum vicepreședinte al Consiliului Județean sau șefi de deconcentrate.

După această solicitare a lui Petrache, co-președintele organizației județene din Buzău a Partidului Național Liberal Cristinel Romanescu și-a dat marți demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, funcție obținută cu sprijinul Partidului Social Democrat.

De precizat că, potrivit informațiilor noastre, această solicitare a lui Marian Petrache nu se aplică doar în cazul situației de la Buzău, ci ar fi o directivă către toate organizațiile județene ale vechiului PNL.

Romanescu spune că demisia sa – în fapt o cerere de eliberare din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean – nu este, neapărat, urmarea solicitării exprese a secretarului general Marian Petrache.

„Astăzi mi-am înaintat demisia, de fapt am solicitat eliberarea din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, întrucât îmi păstrez calitatea de consilier județean. Gestul nu este neapărat urmarea cererii Centrului, dar dacă funcția mea era un impediment în ceea ce încercăm să facem noi, Partidul Național Liberal, unificarea și armonizarea celor două organizații, am acționat ca atare. Nu am dat niciodată și nici nu voi da mâna cu Partidul Social Democrat”, a spus, pentru opiniadebuzău.ro, Cristinel Romanescu.

Demisia lui Romanescu va rămâne, însă, lipsită de valoare, dacă aleșii municipali și județeni ai vechilor liberali vor continua să voteze, ca și până acum, cot la cot cu social-democrații sau dacă directorii PNL din deconcentrate își vor păstra funcțiile și vor pune în aplicare politica națională și locală a PSD.

De precizat că la Buzău, liberalii care provin din fostul PNL şi foştii democrat-liberali nu reuşesc să se înţeleagă nici până în acest moment.Consilierii locali și județeni ai PNL votează diferit la şedinţele de consiliu, în timp ce întrunirile de partid şi conferinţele de presă sunt organizate separat.

Mai mult, deputatul Cezar Preda, lider al PDL Buzău, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, personal, nu va putea sta la aceeaşi masă cu Cristinel Romanescu întrucât, alături de ceilalţi vechi liberali, acesta ar fi solicitat în scris conducerii centrale a PNL excluderea sa din partid.

 

1 comentariu la “Liberalii au început marea curățenie în teritoriu. Ordinul dat de omul doi din PNL către toate organizațiile județene

  1. Cam tarzior mai, Petrache. Adica dupa doi ani si ceva te-ai trezit tu cu liberalii tai sa plecati de la ciolanul PSD ? Adica voi decat latrati pentru prostime ce rau e PSD-ul asta, dar le lingeti oasele prin teritoriu ? Atat de foame va este ??? Sincer, macar in fata oglinzii, va este putin rusine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *