Skip to content
Politică

Liberalii au rămas muți de uimire. Ciolacu le fură inițiativele

buzoienii.ro

Vicepremierul Marcel Ciolacu este acuzat de preluarea unor inițiative liberale pe care acum  le prezintă ca fiind programe lansate cu sprijinul său.

Deputatul PNL Cristi Romanescu a rămas stupefiat să audă că programul pilot  privind acordarea unei mese calde elevilor din învățământul preuniversitar, inițiat de PNL și respins de PSD în urmă cu doar câteva săptămâni, urmează să fie aplicat la două școli din Buzău, ca parte a unei propuneri lansate de Ciolacu.

" "

Anul trecut, programul masă pentru elevi a fost implementat ca experiment în 50 de școli din țară, dar extinderea lui la nivel național a fost respinsă în cadrul  ședinței comisiei de învățământ din Camera Deputaților, acum câteva săptămâni.

Deputații PSD au votat împotrivă, iar această propunere legislativă a primit raport de respingere. Acum, aflu cu stupoare din presa locală buzoiană că  ‘mulţumită demersurilor făcute de Marcel Ciolacu, viceprim-ministru şi preşedinte PSD Buzău, la Ministerul Educaţiei s-a aprobat ca elevii de la o şcoală şi de la un liceu din Buzău să beneficieze de o masă caldă pe zi în anul şcolar următor. Au fost alese Şcoala nr. 12 şi Liceul Sportiv, ambele din cartierul Micro XIV. Deocamdată este un program-pilot.'”, precizează deputatul Romanescu, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției PSNews.ro.

Însă, Buzăul este doar unul dintre orașeleb în care se va implementa acest proiect, mai toate fiefurile PSD-iste din țară primind sprijin financiar în aplicarea acestei măsuri în aproximativ 100 de șacoli.

Nu pot să nu remarc jocul dublu al PSD care una face și alta spune.  Deși PSD critică faptul că anul trecut același Program pilot implementat în 50 de unități școlare a fost un eșec, după câteva luni doar, același program este lăudabil și îl implementează in 100 de unități școlar”,acuză parlamentarul liberal.

Motivele invocate de PSD pentru eșecul programului erau : licitațiile nu au avut loc, ori școlile nu au spațiu pentru alimente, ori că nicio firmă nu a vrut sa participe la o licitație în urma căreia trebuia să asigure o masă rece, consistentă, plătită cu 7 lei de către stat.

În replică față de gestul furtului de idei practicat de pesediști, deputatul Romanescu a anuțat că va face toate demersurile posibile pentru ca această inițiativă a PNL să se transpună, într-un final într-un program național dedicat tuturor elevilor din învățământul preuniversitar, scopul final fiind reducerea ratei de abandon în școlile din  România.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *