Skip to content
Politică

Liberalii buzoieni prevăd sfârșitul „erei PSD și a județului roșu”

Liberalii din Buzău prevăd sfârșitul „erei PSD și a județului roșu”, declaraţiile fiind făcute la aniversarea primului an de la fuziunea dintre PNL şi PDL.

Co-președinții organizației județene a PNL Buzău, deputatul Cezar Preda (din fostul PDL) și consilierul județean Dorin Bădulescu (din vechiul PNL), au marcat evenimentul printr-o conferință de presă în care au făcut o analiză succintă a evoluției organizației și şi-au prezentat planurile, relatează opiniabuzau.ro.

Cezar Preda a declarat că PNL Buzău le va propune alegătorilor, la alegerile locale de anul viitor, cea mai bună formulă de conducere pentru Primăria Buzău și pentru Consiliul Județean, pentru ca „era PSD și a județului roșu să înceteze”.

„Iată: a trecut un an pe nesimțite. După un an de zile, Partidul Național Liberal are încrederea românilor. De câteva luni bune, de peste șapte luni, Partidul Național Liberal se bucură de cea mai mare încredere în electoratul român și este cel mai mare partid din România, cu 44-45% din opțiunile electoratului. Aceasta nu ne face decât să ne oblige să ținem și noi pasul cu ceea ce înseamnă așteptările românilor, și sunt ferm convins că și buzoienii au aceleași așteptări. Vor un Partid Național Liberal puternic, vor o echipă pentru Primăria Buzău și pentru Consiliul Județean Buzău cu o nouă viziune pentru municipiul nostru, pentru municipiul Râmnicu Sărat, pentru județul Buzău, pentru că în iunie 2016 era Partidului Social Democrat, era județului roșu, trebuie să înceteze. Sunt ferm convins că, împreună cu domnul co-președinte Bădulescu, vom avea cea mai bună formulă pe care trebuie să o prezentăm buzoienilor, pentru că Buzăul are nevoie de o nouă viziune”, a mai spus Preda.

Cu aceeași ocazie, fostul pedelist a anunțat că alte organizații liberale locale din Buzău vor renunța la conducerea bicefală.

„Cred că un an de zile a fost, până acum, destul de efervescent în viața internă a Partidului Național Liberal. Partidul Național Liberal are, la Buzău (în afară de acele, până la urmă, nesincronizări din trecut), are niște pași făcuți cu mult înaintea altor filiale. Iată: sunt 85 de organizații care au un singur președinte. Vom propune Comitetului Executiv Județean, săptămâna viitoare, ca și organizațiile interne, de femei, de tineret, să aibă un singur președinte, inclusiv ceea ce înseamnă responsabilizarea municipiului Râmnicu Sărat, orașele Nehoiu, Pogoanele, unde nu vom mai fi bicefali; va fi un singur om care-și asumă construcția pentru alegerile locale”, a afirmat Cezar Preda.

În ceea ce priveşte anunțatele demisii din funcție ale secretarului general al organizației județene PNL, Emilian Drăgoi, și a secretarului coordonator, Ion Ene (în semn de protest față de decizia centrului de a-l demite din funcția de co-președinte pe vicepreședintele Consiliului Județean Cristinel Romanescu), cei doi lideri liberali buzoieni au dat de înțeles că aceste mutări nu afectează mersul partidului.

“Nu există plecări din partid; există opțiuni personale, iar viitorul le va rezolva pe toate. Săptămâna viitoare, vom avea întâlnirea normală, firească, a conducerii partidului, lucrurile se discută în interior… Faptul că în presă a apărut un anume anunț, asta nu înseamnă că partidul stă pe loc. Partidul Național Liberal nu a stat niciodată pe loc și nu va sta”, a arătat Dorin Bădulescu.

La rândul său, Cezar Preda a susţinut că asemenea demisii înseamnă, de fapt, fugă de responsabilitate.

“Partidul Național Liberal este un partid mare și, dacă întrebați dacă au avut loc plecări, eu vă spun că nu am auzit să fie plecări din partid; din contră, au venit mulți. Am avut săptămâna trecută o ședință cu oameni de afaceri, oameni care s-au înscris în Partidul Național Liberal. Plecări de pe funcții se întâmplă zilnic, pentru că responsabilizările sunt atât de mari și targeturile sunt atât de strânse, încât fiecare știe dacă poate duce sau nu poate duce. Iar frustrări personale… toți trecem prin frustrări personale de-a lungul vieții. Le-am depășit, nu ne interesează, avem treabă”, a conchis Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *