Skip to content
Politică

Liberalii cer în Senat demiterea lui Bogdan Trif, ministrul unei „țări fără brand”

romanialibera.ro

Liberalii au depus, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Turismului, Bogdan Trif, căruia îi cer demisia, de motiv de incompetența, semnalând, totodată, că România e o „țară fără brand.”

Centenarul şi împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial erau o ocazie potrivită de a promova România. Datorită activităţii ZERO a domnului ministru Bogdan Trif, turismul românesc a mai ratat o oportunitate de a fi prezent, măcar, pe piaţa europeană. În contextul apropierii sărbătorii naţionale de 1 Decembrie, un gest de demnitate şi dreptate al Parlamentului României ar fi retragerea sprijinului pentru Ministrul Turismului, domnul Bogdan Trif! Un ministru incompetent şi o ţară fără brand! Domnule ministru, dacă aveţi un dram de onoare, trebuie să vă daţi demisia!”, susţin senatorii PNL, citați de Adevărul.ro

Potrivit moţiunii simple, România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est care are deficit în balanţa de plăţi pe sectorul turism, datorită lipsei de promovare.

Conform statisticilor, deşi ţara noastră înregistrează încasări din turism de 2,24 miliarde de euro, românii cheltuie în străinătate pentru servicii similare 3,12 miliarde de euro. Acest lucru se întâmplă pentru că România exportă turişti, cetăţenii români preferând, anul trecut, destinaţiile externe în detrimentul destinaţiilor interne. Cu toate că avem un Minister al Turismului, promovarea este aproape inexistentă“, se mai arată în documentul liberalilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *