Liberalii, despre cel mai înalt grad de încredere al antrenorilor: PNL a schimbat paradigma economică

Sursa foto: captură video

Antreprenorii din România au ajuns la cel mai înalt nivel de optimism în economie, din ultimii ani, conform unor date statistice. Şi unul dintre motivele pentru care antrenprenorii sunt optimişti este strâns legat de creșterea economică bazată pe investiții, nu pe consum, apanajul guvernării PNL.

Institutul Național de Statistică a dat publicității un sondaj potrivit căruia antreprenorii sunt la cel mai înalt grad de optimism, din ultimii 4 ani, în starea economiei pentru următoarele 6 luni.

„Părerea mea sinceră este că încrederea managerilor în economie determină rezultatele economiei, pentru că sunt foarte multe comportamente care depind de gradul de încredere. Dacă ești mai încrezător, investești mai mult, ești mai deschis să cauți oportunități, angajezi mai mulți oameni, produci mai multă valoare, în timp ce dacă ești îngrijorat sau pesimist, evident că vei avea un comportament ușor defensiv, iar rezultatele în economie se vor vedea”, spune Andrei Cionca, CEO-ul Impetum Group, citat de HotNews.

INS concluzionează că antreprenorii români se așteaptă la un trend pozitiv în industria serviciilor, industria prelucrătoare sau construcții.

Potrivit PNL, antreprenorii sunt optimiști în legătură cu evoluția economiei având în vedere faptul că paradigma economică a fost schimbată odată cu preluarea guvernării de către liberali, creșterea economică nu se mai bazează pe consum ci este una sustenabilă, bazată pe investiții care produc bani în economie la rândul lor și locuri de muncă.

Astfel, în datele INS, numărul salariaților este estimat să rămână la același nivel în construcții, dar să crească în comerț (+18%) și servicii (+7%).

Este așteptată și o creștere a activității economice în următoarele trei luni (+18%), volumul comenzilor va crește cu aproximativ 15%.

Liberalii amintesc că una dintre liniile roșii la intrarea în Coaliția de guvernare cu PSD a fost bugetul de investiții.
Pentru prima dată, acesta a fost stabilit la peste 7% din PIB. Nicolae Ciucă a precizat că o mare parte dintre sumele de investiții merg către infrastructură și digitalizare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: