Skip to content
Politică

Liberalii din Consiliul General: Firea să își asume demolarea Cathedral Plaza!

romaniatv.net

Incercarea primarului general al Capitalei, Gabiela Firea, de a tergiversa punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile privind demolarea clădirii de birouri Cathedral Plaza stârnește revolta consilierilor generali din grupul PNL.

Artificiul folosit de Firea, prin care edilul încearcă să își găsească o scuză pentru impasibilitatea sa prin organizarea unui sondaj de opinie pe acest subiect, îi face pe liberali să creadă că primarul general are o poziție părtinitoare și încearcă să fugă de „răspunderea legală”, comentează Ciprian Ciucu, purtătorul de cuvânt al grupului PNL din Consiliul General.

„Este uluitor cum Gabriela Firea fuge de răspunderea legală pe care o are în aplicarea unei hotârâri definitive a justiției, ascunzându-se în spatele unui sondaj de opinie, pe care a anunțat că intenționează să-l organizeze, pentru a-i întreba pe bucureșteni dacă sunt de acord să dea câteva milioane de  euro ca să demolăm această clădire.

Chiar din modul în care a formulat acestă intenție se vede limpede că Gabriela Firea are o poziție părtinitoare față de situația imobilului Cathedral Plaza și că nu vrea să aplice hotârârea judecătorească, amânând demolarea decisă de către instanța de judecată.

În aceste zile a apărut în spațiul public informația conform căreia există o relația de rudenie prin alianță (nașa de cununie) între doamna primar general și doamna Daiana Voicu, aflată în trecut la conducerea companiei de dezvoltare imobiliară Willbrook International, care a realizat turnul de birouri Cathedral Plaza”, comentează Ciucu.

Grupul consilierilor liberali îi cere  primarului Gabriela Firea să efectueze o evaluare rapidă a opțiunilor de demolare și a costurilor fiecărei opțiuni, precum și publicare unui calendar pe baza căruia să-și asume demolarea.

„Gabriela Firea nu poate înlocui obligația de respectare a legii și a deciziilor instanțelor de judecată cu un sondaj de opinie comandat de către primărie.”, mai spune purtătorul de cuvânt al grupului de consilieri PNL.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *