Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalii fac ”inventarul” prezidențiabililor pentru 2024: Trei foști miniștri PNL, cotați cu șanse mari pentru Cotroceni

Inquam Photos / Octav Ganea

„Ar ajuta foarte mult PNL ca cel care câștigă la Congres să fie și candidatul nostru la alegerile prezidențiale”, este de părere deputatul PNL Florin Roman. Invitat în studioul Puterea Știrilor, liberalul a susținut că sunt foarte mulți liberali care se pot lupta pentru funcția de președinte al României, la alegerile din 2024. Aceasta a oferit și câteva exemple de miniștri care stăteau foarte bine în sondaje: Nelu Tătaru, Marcel Vela și Violeta Alexandru.

„Ar ajuta foarte mult PNL ca cel care câștigă la Congres să fie și candidatul nostru la alegerile prezidențiale. Însă, din punctul meu de vedere, va trebui să întrebăm populația României ce părere are despre acest lucru pentru că nu poți să ajungi președintele României decât dacă ești votat de cetățeni. Cred că vom fi obligați să facem acest lucru și să luăm decizia în baza a ceea ce spun, în primul rând, cetățenii. Dacă acel coleg va fi din rândurile noastre, cred că va trebui să îl susținem cu toții, toți cei care votează de regulă cu dreapta, altfel riscăm ca în 2024 să ne trezim cu un președinte de stânga.

Sunt foarte mulți liberali care se pot lupta pentru funcția de președinte al României. Îmi amintesc că aveam miniștri care stăteau foarte bine în sondaje. De exemplu, Nelu Tătaru era după pandemie la o cotă de încredere fantastică, aproape de cea a președintelui României. Stătea foarte bine la momentul respectiv și Marcel Vela, Violeta Alexandru. Eu voi candida la Congresul PNL, dar am decis să fac acest anunț după ce vom aproba calendarul și după ce Consiliul Național va stabili data Congresului”, a declarat Florin Roman, la Puterea Știrilor.

Amintim că Ludovic Orban, președintele PNL și singurul candidat anunțat oficial la Congresul din toamnă, a declarat că ştie că, odată cu candidatura pentru un nou mandat la șefia partidului, trebuie să ia foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României. 

„E prematur, cum a spus colegul meu Florin Cîţu, să vă dau un răspuns. Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică”, a declarat Ludovic Orban.

 

2 comentarii la “Liberalii fac ”inventarul” prezidențiabililor pentru 2024: Trei foști miniștri PNL, cotați cu șanse mari pentru Cotroceni

  1. Din tot ce-a enunțat Florin roman oricare dintre ei poate ajunge președinte ajutat de servicii si cei de afara altfel la cum Votează lume niciunu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *