Skip to content
Politică

Liberalii iau în calcul toate variantele după amenințarea lui Barna. Florin Roman: Este foarte posibil ca Guvernul să cadă fără susținerea USRPLUS

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Contactat de PS News, deputatul PNL Florin Roman susține că USRPLUS trebuie să-și asume riscul de arunca România într-o criză politică, în cazul în care membrii alianței își vor retrage sprijinul pentru premierul Florin Cîțu.

„Noi îl susținem pe domnul Cîțu și dacă domnul Barna nu îl va mai susține pe premier, dincolo de declarații, are două soluții: să își retragă miniștrii dintr-un Guvern pe care nu îl mai susține și, a doua, probabil să voteze o moțiune împotriva Guvernului alături de PSD.

" "
" "

Este foarte posibil ca Guvernul să cadă dacă se va pierde susținerea USRPLUS și atunci USRPLUS va trebui să își asume acest gest politic de a suprapune o criză politică peste una sanitară”, a declarat pentru PS News, Florin Roman.

Vicepremierul Dan Barna a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că USRPLUS va rămâne la guvernare doar dacă pleacă din funcție premierul Florin Cîțu.

„Decizia lui Florin Cîțu aruncă Coaliția de guvernare într-o criză majoră. Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USRPLUS. Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție privind interimatul la MS. Nu există nicio evaluare pentru decizia pe care premierul si-a asumat-o unilateral. Cerem o întâlnire de urgență a Coaliției pentru a avea un dialog responsabil pentru retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *