Skip to content
Politică

Liberalii ieşeni susţin că ipoteza apropierii primarului Chirica de PNL este profund jignitoare, fiind o temă lansată de edil pentru a slăbi partidul

Libertatea

Filiala municipală a liberalilor ieşeni susţine că ipoteza apropierii primarului Mihai Chirica de PNL este “profund jignitoare“ şi că această temă este lansată chiar de edil, în încercarea de a slăbi partidul, scrie News.ro.

Biroul Politic Local al PNL Iaşi a adoptat o rezoluţie în care arată că declaraţiile primarului Mihai Chirica privind susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale nu schimbă cu nimic poziţia PNL referitoare la “corupţia şi incompetenţa care caracterizează administraţia locală pe care domnul primar o reprezintă“.

Dezavuăm ştirile false lansate de către primarul Iaşiului privind apropierea sa de PNL Iaşi şi considerăm profund jignitoare o asemenea ipoteză. Rămânem consecvenţi proiectului de schimbare din fruntea primăriei Iaşi a lui Mihai Chirica şi a tuturor celor care, timp de 30 de ani, alături de el, au căpuşat  bugetul oraşului şi au construit o reţea de corupţie care ţine oraşul în stagnare“, se arată în rezoluţia PNL Iaşi.

Liderul filialei ieşene a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că rezoluţia liberalilor a fost adoptată cu largă majoritate.

El consideră că primarul Mihai Chirica “repune periodic pe tapet subiectul venirii sale în PNL, prin intermediul oamenilor săi de încredere, fiind şi o încercare de a slăbi partidul“.

Surse din filiala ieşeană a PNL au declarat că primarul Mihai Chirica a vrut să aibă o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, vineri seară la Iaşi, aşteptându-l pe şeful statului în holul hotelului în care urma să se cazeze.

Chirica a venit cu flori şi cu fotograful după el la hotel, stând cam o oră pe hol. A încercat să smulgă o poză cu preşedintele şi să discute cu el. N-a fost nici o întâlnire programată, aşa cum primarul şi-ar fi dorit. Preşedintele a intrat în hotel, s-au salutat şi au schimbat două vorbe, iar primarul a înmânat florile. E halucinant, toţi liderii PNL au văzut, pentru că au servit masa acolo la hotel“, au precizat surse din partid.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a anunţat la sfîrşitul lunii septembrie că îl susţine pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, precizând că dacă i se va cere sprijinul, va participa în campania electorală a candidatului PNL la preşedinţie.

Edilul ieşean a motivat că şeful statului n-a evitat Iaşiul şi că de fiecare dată când a venit în oraş nu a făcut-o doar pentru voturi.

Întrebat de News.ro dacă se va implica activ în campania lui Klaus Iohannis, Chirica a spus că dacă i se va cere, o va face.

Mihai Chirica a câştigat Primăria în anul 2016, după ce a candidat pe listele PSD. El a fost exclus din acest partid în anul 2018, în urma criticilor formulate la adresa conducerii de atunci a PSD.

Surse din mediul politic ieşean afirmă că Mihai Chirica ar fi avut unele discuţii cu PNL pentru înscrierea în acest partid, însă filiala municipală a liberalilor ieşeni n-a fost de acord cu această variantă.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *