Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalii insistă pentru anticipate. Vicepreședintele PNL Ben-Oni Ardelean: Atunci când vrei să faci reformă, ai nevoie de bani și de majoritate parlamentară

Facebook/Ben Oni Ardelean

Prezent la „Puterea Știrilor”, vicepreședintele PNL, Ben-Oni Ardelean, a declarat că liberalii au avut întenția organizării alegerilor anticipate încă de la preluarea guvernării.

„Nu doar alegerile anticipate reprezită dorința noastră dintotdeauna. Ne aflam într-un context politic dificil pe care îl trăiam și anume, guvernarea dezastruoasă a PSD-ului trebuia oprită. Ne era și nouă clar, văd că și cei din PSD spun acum că nu mai puteau pune proști în funcții publice, au ajuns la un apogeu al nesimțirii, a dezastrului financiar, dezastrului internațional, tot ce vreți…”, a declarat deputatul liberal.

Parlamentarul spune că în acest context trebuia oprită guvernarea PSD, de aceea PNL -ul și-a asumat într-un context dificil și complicat guvernarea, pentru a găsi corecțiile necesare pentru a redresa economia.

„Era clar că PNL-ul trebuia să facă ceva rapid și eficient, că venea iarna, aveam bugetul de pus pe rol, aveam de făcut acele corecții pe toate filele de buget și de aceea a venit președintele partidului, Ludovic Orban, cu propunerea de alegeri anticipate, pentru că avem nevoie de o majoritate parlamentară. Să știți că după moțiunea de cenzură, noi nu am crescut la 70% în parlament, nici 80%, ci tot 20% avem. Atunci când vrei să faci reformă într-un stat, ai nevoie de bani și de majoritate parlamentară. Fără aceste două componente nu poți face nimic, a declarat deputatul PNL Ben-Oni Ardelean, la „Puterea Știrilor”.

„O parte din PRO România și-a dat seama de direcția proastă în care partidul lor merge și au virat în altă parte. Ei ne-au susținut pe toate demersurile pe care le-am avut, inclusiv pe zona de buget,dar în momentul acesta este clar că trebuie să fim extrem de precauți, pentru a nu lăsa sub nicio formă ca lucrurile să se întoarcă unde au fost. De aceea avem nevoie rapid de o mișcare de forță și aceasta este să declanșăm alegerile anticipate, pentru a rezolva această nevoie acută de reformă – să ai majoritate parlamentară, să poți să implementezi ceva, la nivel de reformă și de modernizare a statului”, a mai spus liberalul.

Acesta consideră că sunt diverse ipoteze care pot fi luate în calcul, dar important este ca prin declanșarea demersurilor pentru alegeri anticipate, să nu se declanșeze o criză politică majoră.

„Vrem să fie o operațiune chirurgicală rapid declanșată, să gândim toți pașii dinainte, ca în scurt timp să avem o altă majoritate parlamentară, ca să facă aceste reforme în stat. Dorința este de declanșa alegerile anticipate până în luna mai, sau cuplate cu alegerile locale, dar ne-am dori chiar mai repede. Sunt niște termeni constituționali de care trebuie să ținem cont, niște prevederi legale care trebuie să primeze. Vrem să avem o majoritate parlamentară cu care să putem discuta”, a conchis deputatul PNL Ben-Oni Ardelean, la „Puterea Știrilor”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *