Skip to content
" "
Alegeri locale 2020 Politică

Liberalii insistă pentru organizarea localelor la termen. Robert Sighiartău: Cei care conduc în teritoriu trebuie să aibă legitimitate

Robert Sighiartău, secretarul general PNL, a declarat, pentru PS News, că alegerile locale din această toamnă ar trebui să aibă loc la termenul stabilit, 27 septembrie, pentru că, deși cazurile de coronavirus au explodat, ”cei care conduc în teritoriu să aibă legitimitate”.

„Eu cred că alegerile locale se vor ține la termen (..) ar trebui să se țină pentru a avea legitimitate cei care conduc în teritoriu. Sper că evoluția din ultimele zile să stopeze, să nu mai existe o creștere exponențială în următoarea perioadă”, a spus liberalul.

Alegerile vor avea loc dacă vor  fi organizate în condiții de siguranță dar „dacă lucrurile evoluează într-un mod dramatic, atunci normal că toată concentrarea trebuie să fie pe rezolvarea crizei sanitare”, a punctat secretarul general PNL.

„Pe mine mă interesează în primul rând sănătatea oamenilor, să fie în siguranță când merg să voteze pentru că dacă nu se întâmplă asta, nici oamenii nu vor participa la vot. Pe noi ne interesează ca lumea să își exercite dreptul la vot într-un număr cât mai mare și dacă oamenii nu au încredere să meargă la vot atunci va fi o problemă. Eu cred că Guvernul României este responsabil și cred că vor lua deciziile potrivite în perioada următoare”, a adăugat Robert Sighiartău.

Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an în 27 septembrie. S-au înregistrat 253 voturi pentru, 2 contra şi 36 abţineri. Totodată, deputaţii au respins proiectul iniţiat de Guvern pe aceeaşi temă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *