Skip to content
Politică

Liberalii, lăsați în offside în disputa privind pensiile speciale. Cristian Pîrvulescu: PSD a fost obligat să reacționeze în fața USR, lăsând PNL oarecum suspendat

psnews.ro

Analistul politic Cristian Pîrvulescu susține, într-o declarație pentru PS News, că toată tevatura stârnită de parlamentarii care și-au anunțat demisia din Legislativ pentru a nu beneficia de pensii speciale este „o strategie de comunicare în condiții de campanie”.

„Este populism, pentru că problema nu se va rezolva așa, ci modificând sistemul legislativ. Faptul că demisionează și că nu beneficiază ei, nu înseamnă cu nu vor beneficia ceilalți.

E o strategie de comunicare în condiții de campanie, în care au transformat problema pensiilor speciale în problemă de dispută. 

PSD a fost obligat să reacționeze în fața USR, lăsând PNL oarecum suspendat, dar PNL va lua o decizie și probabil că în final va fi meciul lor”, a spus Pîrvulescu.

De asemenea, analistul susține că în acest „scandal”, liberalii au fost lăsați pe margine, fiind constrânși de situație să ia o decizie.

„Gândiți-vă la raportul de forțe din interiorul Parlamentului. Este un răspuns simbolic la o problemă pe care nu o rezolvă, pentru că problema e de natură legislativă, dar încearcă să răspundă presiunilor morale.

În programul USR, problema pensiilor speciale este unul din punctele principale pe care le-au avut. USR, fiind un partid antisistem, încearcă să rezolve această temă într-una principală de campanie, de atac împotriva partidelor sistem luate împreună: PSD și PNL. PSD este cel mai afectat de acest program și atunci, prin vocea lui Marcel Ciolacu, decide să dea un asemenea răspuns. În ceea ce îi privește pe PNL-iști, au fost prinși puțin în offside”, a conchis analistul.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat luni pe Facebook că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială cuvenită doar parlamentarilor care au mandate întregi.

Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.  Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar”, a scris Ciolacu pe Facebook.

La rândul lor, parlamentarii USR au anunțat că vor demisiona și ei din Legislativ din același motiv.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *