Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalii le-au pus gând rău ”pensionarilor speciali”. Vicepreședintele PNL, Ben-Oni Ardelean: România are 45 de categorii de pensii speciale. Este incredibil și aberant!

Facebook/Ben Oni Ardelean

Invitat la „Puterea Știrilor”, vicepreședintele PNL, Ben-Oni Ardelean, a vorbit despre principalele priorități ale PNL-ului în actuala guvernare.

„Prima prioritate este oprirea dezastrului, sunt foarte multe chestiuni pe care trebuie să le blochezi. Diverse licitații care sunt în desfășurare, care sunt cu dedicație, să vezi ce e cu ele, diverse numiri pe diverse posturi. În ultimele luni de zile ale guvernării (n.r. PSD) au fost nominalizate pentru trimiterea la diverse posturi în întreaga lume, în jur de 150 de consuli. Oameni care nu au legătură cu democrația, cu zona publică, trimiși consuli în întreaga lume. Unul dintre primele demersuri pe care ministrul de externe l-a făcut a fost să blocheze imediat aceste trimiteri, să îi țină pe toți la sol, să facă o evaluare imediată, să aibă rezultatele acestei evaluări și bineînțeles ca după aceea să vină cu un plan de propunere de reformare a ministerului”, a declarat deputatul liberal.

Acesta mai spune că o a doua chestiune majoră este găsirea unei formule rapide de a rezolva problema majorității parlamentare, pentru a putea moderniza România.

„Nu vorbim doar de un anumit segment, ci de segmente diferite care trebuie reformate: în educație, în zona militarizată, în sistemul de salarizare, de pensii. Toate aceste reforme se leagă și țin de actul guvernamental. Ai nevoie de o reformă administrativă, ai comune cu 80 de oameni, în care ai primari, secretar, consilieri. Vă dați seama că 80 de oameni din vârful muntelui, trebuie să susțină un întreg aparat administrativ. Este anormal, în orice stat civilizat, nu există așa ceva. Noi trebuie să găsim o formulă în care să ai un sprijin serios politic și în mod special parlamentar, pentru a face toate aceste reforme”, a declarat Ben Oni Ardelean.

O prioritate a liberalilor este legată de eliminarea pensiilor specaile, precizând însă că lipsa majorității parlamentare crează mari probleme PNL-ului.

„Poți să joci la cacealma, să ai doar sprijin popular, cum spre exemplu, se luptă azi PNL în eliminarea pensiilor speciale, în care și PSD-ul vine acum că vor și ei eliminarea lor, doar că tergiversează chestiunea de câteva luni de zile. Noi am cerut sesiune parlamentară urgentă, pentru că în Birourile Permanente ale celor două camere, majoritatea parlamentară este a PSD-ului, iar ordinea de zi este votată în aceste birouri. PSD-ul are majoritate, practic, eu nu pot să iau decizii fără această majoritate. Atunci am nevoie de o presiune populară foarte mare, o presiune media, care să vină să spună, domne, rezolvați problema pensiilor speciale. Nu se poate, România are 45 de categorii de pensii speciale. Este incredibil și aberant, este anormal să se întâmple lucrul acesta. Noi ca PNL, și vă spun ca vicepreședinte, ne dorim să ajungem la principiul contributivității”, a conchis deputatul Ben Oni Ardelean.

2 comentarii la “Liberalii le-au pus gând rău ”pensionarilor speciali”. Vicepreședintele PNL, Ben-Oni Ardelean: România are 45 de categorii de pensii speciale. Este incredibil și aberant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *