Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalii, nemulțumiți de remanierile lui Cîțu, fără acordul PNL: Trebuie să existe o relație cu partidul, altfel pot apărea alte riscuri

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Tănase Stamule, prim-vicepreședinte PNL Sector 1, susține că eventualele remanieri guvernamentale viitoare nu au legătură cu sprijinul politic oferit de miniștri candidaților la Congresul PNL din septembrie. Totuși, Stamule subliniază faptul că revocarea din funcție a lui Alexandru Nazare de către premier ar fi trebuit să aibă acceptul Biroului Permanent Național al PNL.

„Eu nu cred că există o presiune atât de mare de a fi remaniați și alți miniștri. La domnul Nazare era legat și de rectificarea bugetară. În ceea ce îi privește pe alți miniștri nu cred că există o tensiune prea mare legată de faptul că și-au anunțat sau nu susținerea față de un anumit candidat.

Vom vedea, acum domnul Cîțu are acest atribut constituțional, însă trebuie să existe o relație cu partidul pentru că altfel pot apărea alte riscuri”, spune liberalul.

De asemenea, acesta susține că în ceea ce privește revocarea lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor „nu a existat o consultare cu structura de conducere a partidului”.

„Ar fi trebuit să avem o discuție în Biroul Permanent Național, pentru că Alexandru Nazare cu votul BPN a ajuns ministru. Probabil că sunt niște date pe care le are premierul și pe care noi nu le avem, iar acestea au fost argumentele de a-l schimba pe domnul Nazare, dar noi nu le cunoaștem la partid”, conchide Tănase Stamule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *