Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalii nu cred că USRPLUS ar vota o moțiune de cenzură depusă de PSD. Daniel Fenechiu: Retorica lor e una la cald, săptămâna viitoare situația va fi alta

Inquam Photos / Justinel Stavaru
" "

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, senatorul liberal Daniel Fenechiu a declarat că ”PNL nu se teme de o moțiune de cenzură în această perioadă”, un astfel de demers din partea PSD fiind în acest moment – când Guvernul are majoritate în Parlament – doar ”un exercițiu de imagine”. Senatorul nu se teme nici că USRPLUS ar vota o moțiune de cenzură, considerând că reacția virulentă a USR-uștilor după demiterea lui Vlad Voiculescu de către premierul Florin Cîțu este ”una la cald”. ”Lăsăm să treacă weekend-ul acesta și veți vedea că săptămâna viitoare situația va fi alta”, a apreciat Fenechiu.

”Este un demers constituțional, ține de practicile democratice. Eu cred că un partid democratic și care respectă regulile constituționale nu poate să se teamă de un demers constituțional. PSD poate să depună moțiunea de cenzură, va fi dezbătută, votată, respinsă și viața merge mai departe. O moțiune de cenzură trece în momentul în care Guvernul nu mai are majoritate. Când Guvernul are majoritate, moțiunea de cenzură rămâne un exercițiu de democrație și de imagine. 

" "
" "

Eu nu cred că USRPLUS ar vota o moțiune de cenzură a PSD, pe de o parte. Pe de altă parte, retorica USR este una la cald. Lăsăm să treacă weekend-ul acesta și veți vedea că săptămâna viitoare situația va fi alta. Altă variantă nu există. Săptămâna viitoare, luni, se va întâlni coaliția. Poziția PNL este cât se poate de clară: Florin Cîțu beneficiază de sprijinul nostru. Știm că este și în consens cu dorința președintelui Klaus Iohannis. UDMR susține în continuare atât prim-ministrul, cât și Guvernul, iar USR spune că își dorește continuarea Guvernului, dar fără Cîțu (…). Mie îmi place că USR ne caută prim-ministru, dar treaba domniei lor este să găsească un ministru al Sănătății”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *