Skip to content
Puterea Știrilor Video

Liberalii nu iau foarte în serios amenințarea PSD cu moțiunea. Daniel Fenechiu: Ar fi un act de iresponsabilitate!

psnews.ro

Senatorul liberal Daniel Fenechiu a comentat la ”Puterea Știrilor” declarația Vioricăi Dăncilă, potrivit căreia există posibilitatea ca PSD să depună, în luna februarie a anului viitor, o moţiune de cenzură împotriva guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

Declarația PSD îmbracă două trăsături: pe de o parte, o moțiune e un gest de normalitate, pe de altă parte, să vorbești la o săptămână de la învestirea guvernului de moțiune de cenzură este o dovadă în plus de populism și de lipsă de responsabilitate.

Vom vedea, fără discuție, dacă avem sau nu majoritate, suntem un guvern minoritar, un guvern produs de un partid care are o reprezentare de 20% în Parlamentul României, care nu are o majoritate clară, care a avut o majoritate la învestire și mizăm pe faptul că există o majoritate în Parlamentul României, care își dorește stabilitatea României și care apreciază că totuși soluțiile propuse de PNL sunt cele mai bune pentru vremurile pe care le trăim”, a spus senatorul liberal la ”Puterea Știrilor”.

Pe de altă parte, Daniel Fenechiu a amintit că la începutul anului viitor se va discuta bugetul, fiind greu de crezut că acesta ar putea fi elaborat și dezbătut în decembrie, deci ar fi ”un act de iresponsabilitate ca să vii să depui o moțiune de cenzură în paralel cu bugetul, dar PSD-ul poate face orice”.

”Nu aș da prea multe șanse unei moțiuni de cenzură, pentru că după ce PSD-ul a pierdut puterea, urmare a votului din Parlament, care a avut, ca să zic așa, o sevă serioasă în manifestările de voință de vot ale românilor, după ce vom vedea rezultatul la turul doi al rezultatelor la prezidențiale, cred că și în cadrul PSD-ului gradul de responsabilitate și de risc reputațional va crește. Și atunci mă aștept ca cei care rămân lângă asemenea manifestări, care ar putea fi catalogate ca democratice, dacă ar exista o rațiune în folosul României, dar din păcate nu sunt, deci cei care ar rămâne lângă o asemenea manifestare vor fi foarte puțini”, a conchis senatorul Daniel Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *